Osmaniye’de yatırımcıların gözü altına çevrildi. Uzman isim İslam Memiş, piyasalardaki son gelişmeleri değerlendirerek özellikle Cuma gününe dikkat çekti ve önemli uyarılarda bulundu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, fiziki altın piyasasında uzun süredir konuşulan yüksek işçilik maliyetlerinin sona erdiğini belirtti. Piyasanın normalleştiğini vurgulayan Memiş, yatırımcıların artık daha rahat hareket edebileceğini söyledi.

Altın-16Osmaniye’de yatırımcıya “rahat olun” mesajı

Memiş’e göre özellikle çeyrek ve gram altın alımında yaşanan yüksek makas aralığı ciddi şekilde düştü. Daha önce 250-300 TL seviyelerinde olan farkların 50 TL bandına gerilediğini belirten uzman isim, bunun piyasada denge oluştuğunun göstergesi olduğunu ifade etti.

Kısa ve net: Altın alımında panik dönemi bitti.

Çeyrek Altın

Cuma günü kritik olabilir

Hafta boyunca dalgalı seyreden piyasalarda özellikle Cuma gününün belirleyici olabileceğine dikkat çekildi. Küresel gelişmeler ve ekonomik verilerin, fiyat yönünü netleştirebileceği ifade edildi.

Ons AltınAltın ve gümüşte yükseliş beklentisi

İslam Memiş, altın ve gümüşte “pozitif ayrışma” beklentisini koruyor.

  • Ons altın için hedef: 4.700 – 4.780 dolar
  • İlk direnç: 4.660 dolar
  • Ons gümüş: 82 dolar
  • Gram gümüş: 120 TL

Düşüşlerin ise bir “alım fırsatı” olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Girişimcilik Vakfı Hatay'da girişimci ve kooperatiflerle buluştu
Türkiye Girişimcilik Vakfı Hatay'da girişimci ve kooperatiflerle buluştu
İçeriği Görüntüle

Tam Altın

“Manipülasyon yılı” uyarısı

2026 yılı için dikkat çeken bir değerlendirme yapan Memiş, piyasaların sert dalgalanmalara açık olduğunu belirtti. Jeopolitik gelişmelerin etkisiyle ani hareketlerin yaşanabileceğini söyleyerek yatırımcıları kısa vadeli panikten uzak durmaları konusunda uyardı.

Osmaniye’de beklenti ne?

Osmaniye’de altın yatırımcısı, özellikle düğün sezonunun yaklaşmasıyla piyasayı yakından takip ediyor. Uzmanların “bekle-gör değil, planlı hareket et” uyarısı sahada da karşılık buluyor.

Muhabir: Resul Özdil