
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliği, yoğun katılım ve büyük bir coşku ile kutlandı. Baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının ön plana çıktığı anlamlı görüntülere sahne oldu.
Programa, kurumun Başhekimi Prof. Dr. Hakan Hakkoymaz katılırken, Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti de etkinliğe teşrif ederek kutlamalara eşlik etti. Katılımın yüksek olduğu programda, geleneksel Nevruz ruhu kampüs ortamında güçlü şekilde hissedildi.
Geleneksel ritüeller ilgi gördü
Etkinlik kapsamında ateş üzerinden atlama, halk oyunları ve çeşitli kültürel gösteriler gerçekleştirildi. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği program, renkli görüntülerle dikkat çekti.
Nevruz kutlamasında sergilenen etkinlikler, hem kültürel mirasın yaşatılması hem de toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi açısından önemli bir buluşma olarak değerlendirildi. Program boyunca oluşan samimi atmosfer, katılımcılardan tam not aldı.
“Kardeşlik ruhunun güçlü simgesi”
Başhekim Prof. Dr. Hakan Hakkoymaz, Nevruz’un yalnızca mevsimsel bir geçişi ifade etmediğini, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın, ortak kültürel mirasın ve kardeşlik ruhunun güçlü bir simgesi olduğunu vurguladı.
Hakkoymaz, bu tür organizasyonların kurumlar arası etkileşimi artırdığını ve sosyal bağların güçlenmesine katkı sunduğunu belirtti.
“Nevruz, yalnızca mevsimsel bir dönüşüm değil; toplumsal dayanışmanın, ortak kültürel mirasın ve kardeşlik ruhunun güçlü bir simgesidir.”
Hatıra fotoğraflarıyla sona erdi
Renkli ve samimi anların yaşandığı Nevruz Bayramı etkinliği, katılımcıların bir araya gelerek hatıra fotoğrafları çektirmesiyle sona erdi. Osmaniye’de düzenlenen program, kültürel değerlerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından anlamlı bir organizasyon olarak öne çıktı.







