Osmaniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Hakkoymaz, Osmaniye Belediyesi ve OSGAD iş birliğiyle düzenlenen Osmaniye Gastronomisi Lansman Programına katıldı. Kadim kentin kültürel mirasını ve zengin mutfak geleneğini yansıtan etkinlik, yoğun katılımla gerçekleşti.

Gastronomi 2

Turizm potansiyeli masaya yatırıldı

Sayın Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’nin öncülüğünde gerçekleştirilen programda, Osmaniye’nin turizm potansiyeli ve bu potansiyelin geliştirilmesine yönelik önemli değerlendirmeler yapıldı. Gastronominin, şehrin tanıtımında güçlü bir araç olduğuna dikkat çekildi.

Yerel lezzetler ön planda

Programda Osmaniye’ye özgü yöresel lezzetler tanıtılırken, kentin kadim mutfak kültürü katılımcılardan büyük ilgi gördü. Gastronomi alanındaki bu tür organizasyonların, hem yerel ekonomiye hem de turizme katkı sunduğu vurgulandı.

Osmaniyelilerin İftar Sofrasına Yakışan 5 Dakikada Çanak Köfte Tarifi
Osmaniyelilerin İftar Sofrasına Yakışan 5 Dakikada Çanak Köfte Tarifi
İçeriği Görüntüle

“Şehrimizin tanıtımına katkı sunacak bu tür organizasyonların artarak devam etmesini temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Muhabir: Ersin ŞİMŞEK