Muğla’nın Marmaris ilçesinde trafik ekiplerinin “dur” ihtarına uymayan bir motosiklet sürücüsü, toplam 246 bin lira idari ceza ile karşılaştı.
Kovalamaca Çıldır Mahallesi’nde Sona Erdi
İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, kent merkezindeki denetimler sırasında şüphelendikleri motosiklet sürücüsü K.A.K’ye “dur” ihtarında bulundu. Ancak sürücü ihtara uymayarak kaçtı. Kovalamaca, Çıldır Mahallesi 170. Sokak’ta son buldu.
Yapılan kontrollerde sürücünün alkolsüz olduğu ve geçerli ehliyeti bulunduğu tespit edildi. Ancak “dur ihtarına uymamak” ve “plakasız araç kullanmak” suçlarından toplam 246 bin lira idari ceza kesildi. Sürücü belgesine 1 ay süreyle el konulurken, motosiklet 2 ay trafikten men edilerek yediemin otoparkına çekildi.

Gece Denetimlerinde 136 Bin Lira Ceza
Ayrıca Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, gece 23.30-01.30 saatlerinde gerçekleştirdiği sabit ve seyir halindeki denetimlerde 55 aracı kontrol etti. Eksikleri tespit edilen 3 sürücüye toplam 136 bin lira ceza uygulandı.
Denetimlerde bir araç trafikten men edilirken, 2 sürücünün alkollü araç kullanmaktan, 1 sürücünün ise plakasız araç kullanmaktan ehliyetleri geçici olarak iptal edildi.




