Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Deremumlu-Fakıbeyli köyü mevkisinde yürütülen çalışmaları değerlendiren Bakan Uraloğlu, havalimanının artık finale doğru geldiğini söyledi.

Uraloğlu, zaman zaman karşılaşılan zemin problemlerine rağmen projede önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, “Hiç suyun olmadığını düşündüğümüz zeminde bazı sorunlarla karşılaştık. Bu sorunların çözülmesi belli bir zaman aldı. Bu süreyi değerlendirerek, havalimanını Akdağmadeni, Sorgun ve Alaca ilçelerine bağlayacak yolu tamamladık ve hizmete açtık” dedi.

Geniş Gövdeli Uçaklar İnecek
Havalimanının teknik özellikleri hakkında da bilgi veren Uraloğlu, pistin 2 bin 600 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde olduğunu, buranın geniş gövdeli uçakların inişine uygun bir tesis olacağını söyledi. Ayrıca 10 kilometrelik servis ve güvenlik yolları ile 300 metreye 120 metre büyüklüğünde apronu tamamladıklarını ifade etti. 265 metre uzunluğundaki taksi yolunun da bitirildiğini belirten Uraloğlu, terminal binasının çalışmalarının sürdüğünü, yıl sonuna kadar çatının kapatılacağını ve 32 bin metrekarelik kapalı alan elde edileceğini açıkladı.

Bakan, havalimanının güç merkezlerinden teknik merkezlere, güvenlik ve ARFF binalarına, yangın söndürme araçlarının yer alacağı binalara kadar modern yapılarla donatılacağını, yaklaşık 550-600 araç kapasiteli otoparkın da tamamlanacağını kaydetti.

Altyapı Tamamlandı, Üstyapıda Çalışmalar Sürüyor
Uraloğlu, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Altyapının tamamını bitirdik. Üstyapıda ise yaklaşık yüzde 30 ilerleme kaydedildi. İnşallah önümüzdeki sene, yıl sonuna kalmadan havalimanımızı açarak Yozgat’ın ve bölgenin hizmetine sunacağız” dedi.

Bakan, yıl içinde uygun bir zamanda Yozgat programı yaparak çalışmaları tekrar değerlendireceklerini ifade ederek, “Şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle bu havalimanını yıl sonuna kalmadan bitirip hizmete açacağız. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Suğra İrem Yıldız