Ramazan Bayramı Tatili Uzatıldı mı?

Bazı kaynaklarda tatilin 9 güne çıkarılacağı yönünde iddialar dolaşsa da, resmi açıklamalara göre bu yıl Ramazan Bayramı tatili 3,5 gün ile sınırlı olacak. Bayramın hafta içi Cuma gününe denk gelmesi ve hafta sonunu kapsaması nedeniyle ek tatil kararı alınmadı.

Tatil Planları ve Ulaşımda Yoğunluk

Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilenler, yıllık izinleriyle tatili birleştirerek erken rezervasyon ve indirimli bilet kampanyalarından yararlanmaya başladı. Bu nedenle otogarlar, havalimanları ve terminal bölgelerinde yoğunluk yaşanıyor. THY, Pegasus ve AJet gibi havayolu şirketleri, bayram öncesi ucuz bilet kampanyaları düzenlerken, otobüs firmaları da indirimli seferler sunuyor.

Emeklilere Ödeme Öncesi Müjde

Emekliler, bayram öncesinde ikramiye ve maaş ödemelerini öne alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, emekli ikramiyeleri 14-19 Mart 2026 tarihleri arasında hesaplara yatırılacak. Mart ayı maaş ödemeleri de bayram öncesine çekildi.

Kamu Kurumları ve Marketler

Ramazan Bayramı boyunca kamu kurumları kapalı olacak. Belediyeler, nüfus müdürlükleri, noterler, muhtarlıklar, valilik ve kaymakamlıklar 23 Mart 2026 Pazartesi günü normal mesaiye dönecek. Özel ve kamu bankaları da bayram boyunca hizmet vermeyecek.

Sağlık hizmetlerinde ise eczaneler nöbet sistemiyle çalışacak, Aile Sağlığı Merkezleri ve sağlık ocakları kapalı olacak. Hastanelerin acil servisleri ise hizmet vermeye devam edecek.

Dünya Basını Ekrem İmamoğlu Davasını Nasıl Görüyor? Reuters,BBC ve Guardian'dan Dikkat Çeken Analizler
Dünya Basını Ekrem İmamoğlu Davasını Nasıl Görüyor? Reuters,BBC ve Guardian'dan Dikkat Çeken Analizler
İçeriği Görüntüle

Marketlerde çalışma saatleri firma bazında değişiklik gösterecek; BİM, A101 ve ŞOK gibi zincir marketler bayramın ilk günü kapalı, ikinci gün açık olacak. AVM’ler ise normal çalışma saatlerinde hizmet verecek.

Muhabir: Suğra İrem Yıldız