Yeni yıl yaklaşırken sigara fiyatlarına zam beklentisi Osmaniye’de de gündemin ilk sıralarına yükseldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, 2026 yılıyla birlikte sigara fiyatlarına paket başına 5 TL zam gelebileceğini açıkladı.
Osmaniye’de faaliyet gösteren tekel bayileri ve sigara tiryakileri, artan maliyetlerin raf fiyatlarına nasıl yansıyacağını yakından takip ediyor.
ÖTV ve Maliyet Artışı Etkili
Sektör temsilcilerine göre zam beklentisinin temelinde;
-
Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışları
-
Üretim maliyetlerindeki yükseliş
-
Dağıtım ve lojistik giderleri
yer alıyor. Bu kalemlerdeki artışların, sigara firmaları tarafından doğrudan satış fiyatlarına yansıtılması bekleniyor.
“Paket Başına 5 TL Gündemde”
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigara zamlarına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
“ÖTV oranları henüz netleşmedi. Resmi açıklamadan sonra tablo daha net ortaya çıkacak. Ancak mevcut maliyetler ve vergi yükü dikkate alındığında, sigarada paket başına yaklaşık 5 TL civarında bir artış gündemde.”
Osmaniye’de Esnaf ve Tüketici Tedirgin
Osmaniye’de tekel bayileri, art arda gelen zamların satışları düşürdüğünü ve tüketiciyi daha ucuz alternatiflere yönelttiğini belirtiyor. Tiryakiler ise yeni yıl öncesi fiyatların daha da artmasından endişe ediyor.
Esnaf, yüksek fiyatların kayıt dışı satış riskini artırabileceğine de dikkat çekiyor.
Gözler Resmi Açıklamada
Sigara fiyatlarına yapılacak zammın netleşmesi için ÖTV oranlarına ilişkin resmi açıklama bekleniyor. Zamların, yeni yılın ilk günlerinde Osmaniye’deki tekel bayilerinin etiketlerine yansıması öngörülüyor.








