2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesine sayılı günler kala Osmaniye’deki öğrenciler, veliler ve öğretmenler karne heyecanı yaşamaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre Türkiye genelinde olduğu gibi Osmaniye’de de öğrenciler 26 Haziran 2026 Cuma günü karnelerini alarak uzun yaz tatiline çıkacak.

Yaklaşık dokuz ay süren eğitim maratonunun ardından binlerce öğrenci hem yıl boyunca gösterdiği performansın karşılığını görecek hem de yaz tatiline başlayacak olmanın mutluluğunu yaşayacak.

Karne2

Karneler 26 Haziran’da Verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı çalışma takvimine göre 2025-2026 eğitim öğretim yılı 26 Haziran 2026 Cuma günü sona erecek. Osmaniye merkez ile birlikte Kadirli, Düziçi, Bahçe, Toprakkale, Hasanbeyli ve Sumbas ilçelerindeki tüm resmi ve özel okullarda öğrenciler aynı gün karnelerini alacak.

Karne dağıtımının ardından son ders zili çalacak ve öğrenciler yaklaşık iki buçuk aylık yaz tatiline başlayacak.

Karne1Karne Dağıtımı Saat Kaçta Yapılacak?

Karne dağıtım saatleri okuldan okula farklılık gösterebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de uygulanacak ortak bir saat belirlenmezken, dağıtım saatleri okul yönetimlerinin planlamalarına göre düzenleniyor.

Genellikle sabah eğitim yapan okullarda karneler 09.00 ile 11.00 saatleri arasında dağıtılıyor. İkili eğitim sisteminin uygulandığı bazı okullarda ise öğlenci öğrenciler için karne teslimleri 11.00 ile 12.30 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

ÖSYM'den YKS Adaylarına Kritik Hatırlatma
ÖSYM'den YKS Adaylarına Kritik Hatırlatma
İçeriği Görüntüle

Osmaniye’deki öğrencilerin kendi okul müdürlüklerinden yapılacak duyuruları takip etmeleri ve kesin saat bilgilerini okul yönetimlerinden öğrenmeleri tavsiye ediliyor.

Karne3Veliler ve Öğrenciler Büyük Heyecan Yaşıyor

Karne günü özellikle ilkokul öğrencileri için ayrı bir önem taşıyor. Yıl boyunca gösterdikleri çabanın karşılığını alacak olan öğrenciler, başarı belgeleri ve takdir-teşekkür belgeleriyle eğitim yılını tamamlayacak.

Veliler ise çocuklarının akademik gelişimlerini değerlendirme fırsatı bulurken, uzmanlar karnelerin yalnızca notlardan ibaret olmadığını ve öğrencilerin sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguluyor.

E Karne Görüntüleme1Yaz Tatili Başlıyor

26 Haziran’da karnelerin verilmesinin ardından Osmaniye’deki öğrenciler için yaz tatili başlayacak. Tatil sürecinde öğrencilerin dinlenmelerinin yanı sıra kitap okumaları, sportif faaliyetlere katılmaları ve sosyal etkinliklerle kendilerini geliştirmeleri öneriliyor.

Uzmanlar, yaz tatilinin tamamen derslerden uzak geçirilen bir dönem olmaması gerektiğini belirterek öğrencilerin düzenli kitap okuma alışkanlıklarını sürdürmelerinin yeni eğitim yılına hazırlık açısından önemli olduğunu ifade ediyor.

E Karne Görüntüleme2Yeni Eğitim Öğretim Yılı 14 Eylül’de Başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre öğretmenlerin mesleki çalışmaları 1 Eylül 2026 tarihinde başlayacak. Öğrenciler ise yaz tatilinin ardından 14 Eylül 2026 Pazartesi günü yeniden ders başı yapacak.

Osmaniye’de binlerce öğrenci, 26 Haziran’da karnelerini alarak yaz tatiline merhaba diyecek ve yaklaşık 80 günlük tatilin ardından yeni eğitim yılı için yeniden sıralarına dönecek.

Muhabir: Resul Özdil