Gözleri Kara Deniz dizisinin setinde yaşanan şiddet olayı, dizi sektörünü yasa boğdu. Dizinin final çekimlerinin ardından çıkan alkollü kavga sırasında tarafları ayırmaya çalışan set karavan şoförü Ahmet Emin Yavuk, uğradığı ağır darp sonucu hayatını kaybetti.
Kavgayı Ayırmak İsterken Darp Edildi
Edinilen bilgilere göre olay, dizinin final çekimlerinin ardından yaşanan tartışmayla başladı. Husumetli olduğu öne sürülen karavan şoförleri arasında çıkan kavgayı yatıştırmak isteyen Ahmet Emin Yavuk, daha sonra kaldığı otel odasında feci şekilde darp edildi.
Oyuncu Kerem Arslanoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile yaşananları gözyaşları içinde anlattı. Arslanoğlu’nun iddiasına göre Yavuk, kavga sırasında yapım koordinatörünü arayarak duruma müdahale edilmesini istedi ancak yeterli önlem alınmadı.
Bir Haftalık Yaşam Mücadelesi
Başına aldığı ağır darbeler sonucu kafatası kırılan Ahmet Emin Yavuk, hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Yaklaşık bir hafta boyunca yaşam mücadelesi veren set çalışanı, 25 Aralık akşamı tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Kerem Arslanoğlu’ndan Sert Tepki
Yaşananların “basit bir kavga” olarak değerlendirilemeyeceğini vurgulayan Kerem Arslanoğlu, sorumluların ortaya çıkarılması ve yapım ekibinden kamuoyuna açık bir açıklama yapılması çağrısında bulundu.
Yapım Ekibinden Açıklama Yok
Olayın ardından yapım ekibinden herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, yaşanan trajedi set çalışanlarının güvenliği, çalışma koşulları ve denetim mekanizmalarını yeniden tartışmaya açtı.
Ahmet Emin Yavuk’un ölümüyle ilgili adli soruşturmanın sürdüğü, olayda ihmali ya da kastı bulunan kişiler hakkında hukuki sürecin devam ettiği öğrenildi.



