İyi Parti'nin İstanbul il örgütünde yaşanan istifa dalgası devam ediyor. Meral Akşener tarafından Tuzla Belediye Başkan adayı olarak açıklanan İBB Meclis üyesi Akın Gürkan, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Bu istifa, partideki mevcut krizi derinleştirirken, İyi Parti'nin önümüzdeki günlerde nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu.

Edirne'de düzensiz göçmenlere geçit yok! Edirne'de düzensiz göçmenlere geçit yok!

İstanbul'da yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılma kararı alan İyi Parti, bu süreçte 6 milletvekilinin istifasına tanıklık etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki Meclis grubunda da istifa furyası yaşanıyor.

Özellikle yerel seçimlere CHP ile iş birliği yaparak girmeyi savunan İBB İyi Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın istifası, partide geniş yankı buldu. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talebiyle görevinden istifa eden Özkan, bu karar sonrasında tekrar Grup Başkanvekili oldu.

Ancak, İyi Parti, bu sürecin ardından İbrahim Özkan ve 7 üyenin disipline sevk edildiğini açıkladı. Bu gelişmelerin ardından İbrahim Özkan ve 5 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi partiden istifa etti.

Son olarak, İyi Parti'nin İstanbul il örgütünden Tuzla Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Akın Gürkan da partisinden ayrıldı. Bu istifalar, partinin içsel çekişmelerini ve yönetimdeki sorunları gün yüzüne çıkardı.

Önümüzdeki günlerde, İyi Parti'nin bu krizi nasıl aşmaya çalışacağı ve yerel seçimlere nasıl bir strateji ile gireceği merakla bekleniyor. İstanbul il örgütündeki bu gelişmeler, parti içindeki dengeleri sarsmaya devam ediyor.