Mustafa Mert Olcar, Kadirli’nin onurlu mücadelesiyle tarihine sahip çıkan bir şehir olmaya devam ettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:
“Bundan tam 106 yıl önce, bu toprakların kahraman evlatları, vatan sevgisiyle, birlik ve beraberlik ruhuyla Fransız işgaline karşı dimdik durarak bizlere bağımsız bir şehir armağan etti. O gün olduğu gibi bugün de Doğu Çukurova’yı kurtarmak için gelen Tufan Bey’in yaktığı özgürlük ateşi, Kadirli’nin dört bir yanındaki ocaklarda harlanarak zaferle taçlanmıştır.
Çünkü bu memleket, 7 Mart tarihinde bedenlerini siper edip düşmana geçit vermeyen, ‘şehit oluruz, gazi oluruz ama asla esir olmayız’ sözünün hakkını veren; Tufan Beylerin, Rahime Hatunların, Derviş Paşaların diyarıdır.”
“Geçmişten Aldığımız İlhamla Geleceğe Yürüyoruz”
Başkan Olcar mesajında, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında Kadirli’yi her alanda daha ileri taşımak için çalıştıklarını vurguladı.
“Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, geçmişten aldığımız ilhamla geleceğe daha güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz. Eğitimden kültüre, spordan sosyal hizmetlere kadar her alanda Kadirli’yi hak ettiği noktaya taşımak için çalışıyor, şehrimizin her bir ferdinin daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için projelerimizi hayata geçiriyoruz.”
Şehit ve Gazilere Minnet
Mesajının sonunda Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanları rahmet ve minnetle anan Olcar şu ifadeleri kullandı:
“Bu anlamlı günde, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan için canını ortaya koyan tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Onların bize bıraktığı mirasa sahip çıkmak, Kadirli’yi daha ileri taşımak hepimizin boynunun borcudur.
Bu duygu ve düşüncelerle, Şehitler Şehri Kadirli’mizin kurtuluşunun 106. yılını kutluyor, birlik ve beraberlik içinde nice yıllara ulaşmamızı temenni ediyorum.
Ne mutlu Kadirli’nin kahraman evlatlarına!
Ne mutlu bağımsızlık mücadelesini yaşatanlara!”



