Avrupa şehirlerinin belediye başkanları, devam eden 28. BM İklim Değişikliği Konferansı (COP28) kapsamında, 2040 yılına kadar sera gazı emisyonlarını en az yüzde 90 oranında azaltma taahhüdünde bulunarak, iklim hedeflerine uymaya çağrıda bulundu.

Eurocities Genel Sekreteri André Sobczak, "Avrupa’nın sera gazı emisyonlarını 2040 yılına kadar en az yüzde 90 oranında azaltmaya yönelik yeni ve iddialı bir hedef benimseyerek küresel liderliğini sürdürmesi çok önemli. Bu, Avrupa’daki ve dünyadaki insanlar için adil, yeşil ve müreffeh bir gelecek inşa edebilmemizi sağlayacaktır." açıklamasını yaparak, şehirlerin bu hedefe ulaşmak için güçlü destek beklediğini belirtti.

Antalya’da züccaciye sektöründe 2 milyar dolarlık iş anlaşması Antalya’da züccaciye sektöründe 2 milyar dolarlık iş anlaşması

Şehirlerin Beklentileri ve Çağrılar:

Avrupa Komisyonu'nun şehirlerle doğrudan işbirliğini güçlendirmesi ve şehirlere verilen desteği arttırması.Şehirlerin sürdürülebilir ulaşım, enerji tasarrufu, yeşil çözümler gibi alanlarda AB finansmanından yararlanması için özel mekanizmaların oluşturulması.AB'nin Fit for 55 paketini uygulayarak şehirlerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasını desteklemesi.Karbon emisyonlarını azaltmak için şehirlerdeki gıda üretimi, tüketimi ve emisyonları kontrol altına alacak politikaların oluşturulması.AB'nin doğrudan fon sağlayarak şehirlerin iklim hedeflerini uygulamasını desteklemesi.

Avrupa şehirleri, bu taleplerin karşılanmasının, sürdürülebilir, yeşil ve adil bir geleceğin inşası için önemli olduğunu vurguluyor.