Nepal’de yıllardır takip edilen saldırgan bir fil, 14 yıl sonra aynı aileden iki kişinin daha ölümüne neden oldu.
Chitwan Milli Parkı yakınlarındaki Jagatpur yerleşimine giren “Dhurbe” isimli fil, Bote ailesinin 25 yaşındaki gelini ile 4 yaşındaki torununun hayatını kaybetmesine yol açtı.

Aile üyesi Shanichara Bote, aynı filin 2012 yılında da anne ve babasını öldürdüğünü belirtti. Olayın ardından güvenlik amacıyla nehrin karşı tarafına taşındıklarını anlatan Bote, alınan önlemlerin felaketi engelleyemediğini söyledi.
Yetkililer, Dhurbe isimli filin 2010 yılından bu yana en az 25 kişinin ölümüne neden olduğunu ve bölgede yakından takip edilen hayvanlardan biri olduğunu açıkladı.
Uzmanlar, insan yerleşimlerinin fillerin doğal yaşam alanlarına doğru genişlemesinin insan-hayvan çatışmalarını artırdığına dikkat çekiyor. Chitwan bölgesinde son yıllarda yabani hayvan saldırıları nedeniyle çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.




