Milletvekili Gürer'den "Emeklilikte Adalet" Adımı

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM'ye sunduğu soru önergesiyle staj ve çıraklık döneminin emeklilik süresine dahil edilmesi çağrısı yaptı . Yaz tatili öncesinde bu adım, milyonlarca vatandaş için kritik bir gelişme oluşturuyor.


Geriye Dönük Prim Hakkı Masada

Gürer, önergesinde şu dört başlıkla düzenleme talep ediyor:

  1. Staj ve çıraklık sürecindeki öğrenci/çırak sayısı nedir?

  2. SGK’ya prim yatırılmayan mağdur sayısı kaç?

  3. Bu sürelerin emekliliğe dahil edilmesi için çalışmanız var mı?

  4. Geriye dönük prim ödemesine imkân sağlanacak mı?


"Emeklilikte Adalet" Umudu: Osmaniyeli Gençler Dikkat

Özellikle 1990 ve 2000’li yıllarda başlayan staj/çıraklık sürecinde çalışan Osmaniyeli gençler, bu düzenlemeyle sigortasız geçirilen sürelerini tazmin etme şansı kazanabilir. Geriye dönük prim ödeyerek emeklilik yaşını düşürebilirler.


Sosyal Medyada Destek Büyüyor

Staj ve çıraklık mağdurları, sosyal medyada örgütlenerek TBMM’ye baskı oluşturuyor. Kampanyalarla, bu önergenin hayata geçirilmesinin “tarihi bir fırsat” olduğu vurgulanıyor


Şimdi Gözler Bakan Işıkhan’da

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın vereceği yanıt, sürecin geleceğini belirleyecek. Eğer olumlu yanıt gelirse, staj ve çıraklık süresi emeklilik süresine sayılabilecek ve geriye dönük prim ödeme yolları açılacak.

Muhabir: Öznur Atayeter