Osmaniye’de Okul Güvenliği Gündemde

Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırısının ardından alınan yeni güvenlik tedbirleri, Osmaniye’de de eğitim çevrelerinin gündemine oturdu. İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ortak önlem paketi kapsamında, okullarda ve okul çevrelerinde güvenliğin artırılmasına yönelik dikkat çeken adımlar planlanıyor.

Meb-3
Osmaniye’de okul çevrelerinde denetim artacak

Yeni uygulamayla birlikte okul girişlerinde polis veya jandarma ekiplerinin görev yapması, giriş ve çıkış saatlerinde ise okul çevresindeki devriyelerin artırılması öngörülüyor. Bu adımın, Osmaniye’deki öğrenci ve veliler açısından daha güvenli bir eğitim ortamı oluşturması hedefleniyor.

Riskli durumlar yakından izlenecek

Önlem paketi kapsamında, davranışları riskli görülen öğrenciler için risk analizi yapılacak. Okul yönetimleri ile güvenlik birimleri arasında düzenli bilgi paylaşımı sağlanarak, olası tehditlerin önceden tespit edilmesi amaçlanıyor. Osmaniye’de de benzer uygulamaların eğitim kurumlarında dikkatle takip edilmesi bekleniyor.

Ailelerle temas kurulacak

Ailesinde silah bulunan öğrencilerin yakından izlenmesi ve ailelerle doğrudan görüşmeler yapılması da alınan kararlar arasında yer aldı. Öğrencilerin silaha erişimini önlemek amacıyla istihbarat ve siber suç birimlerinin de sürece destek vereceği bildirildi.

Antalya'da ANSİAD 27. Akdeniz Toplantısı düzenlendi
Antalya'da ANSİAD 27. Akdeniz Toplantısı düzenlendi
İçeriği Görüntüle

Meb
Sosyal medya paylaşımları da incelenecek

Hazırlanan güvenlik paketinde sosyal medya takibi de dikkat çeken başlıklar arasında yer aldı. Yetkililer, dijital ortamda yapılan paylaşımların da olası riskler açısından değerlendirileceğini belirtiyor. Osmaniye’de eğitim güvenliği konusunda atılacak adımların, hem okul yönetimleri hem de aileler tarafından yakından izlenmesi bekleniyor.

Yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan bu uygulamaların, Osmaniye’de okullarda güvenlik algısını güçlendirmesi ve benzer olayların önüne geçilmesine katkı sunması amaçlanıyor.

Muhabir: Enes şimşek