Nisan ayında birçok öğretmenin maaşlarından 2 bin TL’ye varan kesintiler yapılacağı öğrenildi. Vergi artışları ve ek ödemelere ilişkin düzenlemeler, özellikle uzman öğretmenlik, başöğretmenlik tazminatları, ek ders ücretleri ve sınav görev ücretlerini kapsayacak.
Hangi Kesintiler Yapılacak?
Özellikle Destekleme ve Yetiştirme (DYK) kursları ve e-sınav merkezlerinde görev yapan öğretmenlerin maaşlarından nisan ayında önemli tutarda kesinti yapılması bekleniyor. Ortalama 4-5 sınav görevi alan öğretmenlerde kesinti 2 bin TL’ye kadar çıkabilir.
Sendikalardan Tepki
Öğretmen sendikaları, kesintileri eleştirerek kamu personelinin mağduriyetine dikkat çekti. Geçmiş toplu sözleşmelerde talep edilen yüzde 15 sabit vergi dilimi uygulamasının hayata geçmemesi, maaş kesintilerinin yıl sonuna kadar devam edeceği endişesini doğurdu.
Sendikalar, özellikle Millî Eğitim Bakanlığı ve ilgili kamu kurumlarını harekete geçmeye çağırıyor.
“Kesinti uygulamasının sona ermesi ve maaşların adil bir şekilde hesaplanması gerekiyor.”
Kamu Kurumlarının Adımı Bekleniyor
Kamu çalışanlarının maaşlarından yapılacak kesintiler konusunda henüz resmi bir düzenleme yapılmadı. İlgili kurumların konuyla ilgili adım atıp atmayacağı ise merakla bekleniyor.




