Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde, kış uykusuna yatamayan ayılar, ilginç bir davranış sergileyerek mezarları kazmaya başladı. Bu olay, bölge sakinlerini endişelendirirken, daha önceki benzer vakaların yaşandığı diğer ilçelerde de benzer durumların yaşandığı belirtildi.

2014 yılında Ağlı ilçesinde bir mezarın içinden cenazeyi çıkartıp kaçıran bir ayı, daha sonra Küre ilçesinde benzer bir olaya karışmıştı. 2017 yılında ise Seydiler ilçesinde kazdığı mezardan ceset çıkartan ayılar, bölgede paniğe neden olmuştu.

Isparta'da FETÖ'den aranan 2 kişi yakalandı Isparta'da FETÖ'den aranan 2 kişi yakalandı

Bu yıl, kış uykusuna yatamayan ayılar, İnebolu ve Ağlı ilçelerindeki mezarları hedef aldı. İnebolu ilçesi Cünürye Mahallesi'nde bir mezarın kazıldığı sırada köpeklerin tepki göstermesi üzerine ayı, cenazeyi çıkaramadan kaçtı.

Aynı durum, Ağlı ilçesinde de yaşandı. Bereketli köyüne bağlı mezarlığa gelen ayı, yaklaşık 3 ay önce defnedilen bir mezarın üstünü kazmaya çalıştı. Ancak mezara yerleştirilen dikenli tel sayesinde amacına ulaşamadı.

Bereketli köyü sakinlerinden Cahit Ergin, "Mezarlığımıza bir Fatiha okumaya dahi gidemez olduk. Bu vahşi hayvanlar ölülerimizi bile rahat bırakmıyor. Büyüklerimizden bir çözüm istiyoruz" şeklinde endişelerini dile getirdi.

Ayılar, bölgedeki mezarlıklara musallat olmaya devam ediyor. Malik Kılınç, "Bu yıl özellikle ayı vakalarında bir artış gördük. Ayılar, arı kovanlarına zarar verdikleri gibi mezarlarımıza da zarar veriyorlar. Bu duruma bir çözüm bulunması gerekiyor" dedi.

Ayı popülasyonundaki artışın, bölge sakinlerini tedirgin ettiği belirtilirken, yetkililerden bu soruna çözüm bulmaları talep ediliyor.