Vaatler ve hep aynı defaatle vaatler. Bir tek seçim olmasın da aynı broşürleri elimize tutuşturmasalar dediğimiz vaatler…

Hiç unutmam yine bir belediye seçimi vaktinde:
Yol, Çamur, Çukur, Su, Kaldırım, Park, Kanalizasyon, Temizlik … vaatleri ne güzel bir seçim süreciydi diye hatırladığım günlerdi. Elbetteki bu vadeli vaatleri Her Osmaniyeli hatırlıyordur. Öyle ya alzaimer olmadığıma göre yaşıtlarımda olmamıştır, umarım. Pekala niçin vaatlere vadeli dememi uzatmaya gerek yoktur sanırım. Herkesin bildiği gibi belediye başkanları süreli seçilirler ve süreleri içinde yapacaklarını vaat ederler veya vaat etmeliler. Öyle ya argoda dedikleri gibi 'yutamayacağın lokmayı ağzına sokma' şeklinde kibarlaştırılmış ifade malumunuz.
İşte bu deyim cihetinden saygı duyduğum vaatleri kullananlarda yok değil. Örneğin biri çıkıp belediye başkanlığı binası yapacağını veya başkan konutu inşası vaat etse, alkışlarım. Aday, oturacağı koltuğu sahiplenmiş ve binayı beğenmemiş, misafirlerini ağırlamaya uygun bulmamış olacak ki kendine yaşam alanı talebini vaat etmiş olmasını alkışlanmayım da ne yapayım? Belki bir süre sonra hizmet vermesi gereken bir şehir ve yaşayan diğer insanları da fark eder, umulur ki onlara da en az kendisi için istediği konforu temin etmek için projeler üretir. (Amin)
Bir yerleşim yerindeki seçmenin en kıymetli olduğu günler, sandığa gitmeden önceki günlerdir. Ne de kıymetlidir 'kıymetli hemşehrilerim'! En kıymetli seçmen ise halen oyunu kullanmamış seçmendir, hissini yaşayan umarım sadece benimdir. Bendeki hislerin sebebi sadece yılların etkisi. Düşünüyorum: 
Bir belediye başkanı seçildikten sonra 5 yıl vadede vaatlerini yerine getirip getiremeyeceğini hesaplayamıyor durumunda ise, belediye başkanı olduğunda neyi hesaplayabilir?
İktidar partisi (Ak Parti) veya iktidarcı muhteviyata sahip bir partinin hizmet etmek için para sorunu olabilir mi?
Aynı şekilde iktidarcı bir belediye başkanının hangi hizmet projesi red görmüş veya reddedilebilir?
Defalarca ölümlü kazaların yaşandığı bir kavşaklaştırmama aklına inatla devam etmek hizmet üretmek kastı ile seçilmiş biri tarafından nasıl açıklanabilir?
Yayla alanında, yayla sezonunda yetip yetmeyeceği kesin olmayan su borusunun başına geçip, 'Osmaniye'nin içilecek temiz su sorununu bitirdik' ifadesinden bu güne kadar sular niçin kıt kanaat?
6 Şubattan önceki yıllardan bu yana; yol, çamur, çukur, kaldırım, yeşil alan, insan onuruna konforuna kast edecek şekilde sorun olarak istikrarla devam ettirilir?
Yukardaki maddeleri düşünüyorum, kafa bu. Bakıyorum seçim propagandalarına, benle kafa buluyo. 15 yılda -1.2 enflasyon ve borçsuz ülke kurulabiliyor. Ülke savaştan çıkmış, makine ekipman yokken o günün en son teknolojik uçaklarını üreten fabrikalar kurulabiliyor, ne oluyor Osmaniye'ye de hep aynı sorun, sorumlu aynı ve değişen sadece kimlik yenileme, hepsi bu. Bazen düşünmüyor değilim, acaba bir önceki başkanla beyin nakli mi yapılıyor veya estetik ameliyatta çağ mı atladık, inanın karar veremiyorum.
Sürecin bu şekilde olması, matbuat ve reklam işleriyle iştigal eden esnaflara fayda verdiği kesin. Bir önceki seçimde hazırlanılan çalışmalarında isim değiştirip, dizgi süresinden kazanıyor olmalılar. Vallahi trajikomik demenin ötesinde bir absürdlük.
Düşün düşün düşün dur?! Osmaniye hesap bilene oy verdi, mühendise oy verdi, esnafa verdi, hocaya verdi, verdi de verdi ve hepsinin tek bir özelliği vardı yani: Kazanacak Aday. Hepsi de kazandı, emekli oldu. Osmaniye kazanacak adayı hep buldu. Kıbrıs'ta serbest olan malum batakhanelere gidenlerin bildiği hesap, 'Oy un sonunda masa kazanır'. Bi defada Osmaniye kazanmasın mı?