Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 72’nci maddesi kapsamında; şehit yakınları ve gazilerin toplumsal hayata katılımlarının güçlendirilmesi, milli değerlerin gelecek nesillere aktarılması ve toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla yürütülen “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” Programı, Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde Hasanbeyli ilçesinde gerçekleştirildi.

Hasanbeyli Kaymakamı Hüseyin Bütüner’in katılımıyla, Hasanbeyli Çok Programlı Anadolu Lisesi ev sahipliğinde düzenlenen programda öğrenciler, kahraman gazilerle bir araya gelerek vatan sevgisi, fedakârlık ve tarih bilinci konusunda önemli kazanımlar elde etti.

Hasanbeyli’de “Vatan Ve Kahramanlık Buluşmaları” Düzenlendi (1)Kıbrıs Gazileri Öğrencilerle Buluştu

Program kapsamında öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Kıbrıs Gazileri:

Gazze Çağrısına Osmaniye’den Katılım
Gazze Çağrısına Osmaniye’den Katılım
İçeriği Görüntüle
  • Mehmet Küçüktaş (Muharip Gaziler Derneği Başkanı)
  • Ömer Candemir
  • Süleyman Doğan
  • Mustafa Akciğer
  • Mehmet Ersoylu
  • Abuzer Pişkin
  • Mehmet Soylu

Gaziler, Kıbrıs Barış Harekâtı sürecinde yaşadıkları hatıraları, görev sırasında karşılaştıkları zorlukları ve vatan savunmasının önemini öğrencilerle paylaştı. Anlatımlar, öğrenciler tarafından ilgi ve saygıyla takip edildi.

Değerler Eğitimi Güçlendi

Etkinlik boyunca öğrenciler; milli birlik ve beraberlik, fedakârlık ruhu ile şehitlik ve gazilik bilincinin önemi konusunda güçlü mesajlar aldı. Gazilerin samimi anlatımları programa hem duygusal hem de öğretici bir boyut kazandırdı.

Okul Yönetimi ve Öğretmenlerden Destek

Program, Okul Müdürü Ramazan Karaburç ve Müdür Yardımcısı Hamza Cinkara’nın destekleriyle gerçekleştirildi.
Hazırlık ve uygulama sürecinde görev alan öğretmenler:

  • Dilek Fidan (Türk Dili ve Edebiyatı)
  • Dilek Ertürk (Felsefe)
  • Ali Öztürk (Beden Eğitimi)

öğrencilerin programa aktif katılım sağlamasında önemli rol oynadı.

Hasanbeyli’de “Vatan Ve Kahramanlık Buluşmaları” Düzenlendi (2)Kaymakam Bütüner: “Bu Buluşmalar Çok Kıymetli”

Program sonunda konuşan Kaymakam Hüseyin Bütüner, gazilerin tecrübelerini gençlerle paylaşmasının büyük bir değer taşıdığını belirterek, bu tür etkinliklerin gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişmesine önemli katkı sunduğunu ifade etti. Bütüner, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program, gazilerimize duyulan minnet duygularının bir kez daha vurgulanmasıyla sona erdi.

Muhabir: Ersin ŞİMŞEK