İstanbul Esenyurt'ta yer alan Haramidere'nin rengi, bu sabah işletmelerden kontrolsüz ve arıtılmadan akan atık sular nedeniyle kırmızıya döndü. Yaklaşık 1 kilometrelik kırmızı akıntının devam ettiği dere yatağında, bazı bölgelerde ise beyaz köpükler oluştuğu görüldü.

Esenyurt Haramidere

Bakan Fidan’dan İki Önemli İkili Görüşme!
Bakan Fidan’dan İki Önemli İkili Görüşme!
İçeriği Görüntüle

Derenin çevresinde yaşayan vatandaşlar, uzun süredir devam eden kirlilik ve kötü koku sorunundan şikayetçi. Pınar Mahallesi sakini Fahri Açar, fabrikaların arıtma yapmadan atık suları dereye bıraktığını belirterek, "Burada sürekli kırmızı su akıyor ve çevreye kötü koku yayılıyor. Yaz aylarında bu koku daha da artıyor" dedi.

Haramidere

Bir diğer mahalle sakini Bahri Ergün ise, "Bu sorun 20 yıldır devam ediyor. Derenin üzerinin kapatılması için yetkililerden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İstanbul

Çevre kirliliğinin önlenmesi için harekete geçilmesi beklenirken, bölge halkı yetkililerden kalıcı çözüm talep ediyor.

Muhabir: Sude Nur Koç