Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere müjdeli haber geldi.

Para-4Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin öne çekilerek 4 Nisan Perşembe günü hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Para-2Türkiye Aile Destek Programı, Bakanlık tarafından yürütülen en geniş sosyal yardım programlarından biri olarak biliniyor.

2024 Sicil Affı ve Devlet Destekli Borç Kapatma Kredisi Başvuruları Başladı mı? 2024 Sicil Affı ve Devlet Destekli Borç Kapatma Kredisi Başvuruları Başladı mı?

Madeni ParaProgram kapsamında hane içi kişi başı ortalama aylık gelire göre 850 TL ile 1.250 TL arasında sosyal yardım ödemesi yapılıyor.

Para-1Ayrıca, çocuklu ailelere de 650 TL’ye kadar ek destek sağlanıyor. Böylelikle, aylık nakit destek ödemeleri 1.900 TL'ye kadar çıkabiliyor.

Para 23Bakan Göktaş, bu ödemelerin Ramazan Bayramı'nın huzur iklimini yaşamak ve ailelerin bayram sevincini artırmak için öne çekildiğini ifade etti. Aileyi merkeze alan bakış açısı ve yaşam standartlarını yükseltme hedefiyle çalışmaların sürdürüleceğini de vurguladı.

Para 3Türkiye Aile Destek Programı'ndan destek alan vatandaşlar, 4 Nisan Perşembe günü hesaplarına yatırılacak ödemeleri bankamatik kartları ile çekebilecekler.

ParaBaşvurular hala devam ediyor. Türkiye Aile Destek Programı'na başvurmak için e-Devlet Kapısı'nı veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın il/ilçe müdürlüklerini kullanabilirsiniz.

Para 6Bu destekler, ihtiyaç sahibi ailelere bayram sevinci yaşatmak ve onların yanlarında olduğunu hissettirmek adına büyük önem taşıyor. 

Muhabir: Resul Özdil