Ersin Şimşek yazdı: Toroslar Elektrik’in yetersiz yatırımları ve altyapı eksiklikleri Düziçi’nde elektrik kesintilerini gündemden düşürmüyor.
Düziçi’nin nüfusu hızla artıyor. Bugün 80 bin kişilik bir ilçeyiz. Elektrik aboneleri çoğaldı, tüketim arttı, fakat Toroslar Elektrik tarafından bu ihtiyaca cevap verecek yatırımlar yapılmadı. İlçemizde çalışan personel sayısı bile yıllardır değişmedi. Peki, neden?
Elektrik altyapısındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Özellikle köylerde durum daha da vahim. Atalan, Ellek, Yarbaşı, Böcekli gibi yerlerdeki eski direkler yenilenmiyor. Vatandaşlar haklı olarak soruyor: Düziçi’ndeki direkler Kadirli’ye mi gidiyor?
Kurban Bayramı’nda Saatlerce Elektrik Kesintisi Yaşandı
Altyapı yetersizliğinin en büyük örneği Kurban Bayramı’nda yaşandı. Elektrik kesintileri saatler sürdü, insanlar evlerinde ne yemek yapabildi ne de misafir ağırlayabildi. Esnaf ise büyük zarar etti. Bu gibi durumlar, yatırımların eksikliğinden kaynaklanıyor ve sürekli gündeme geliyor.
Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’nda Işıklandırma Sorunu
Altyapıdaki eksiklikler yalnızca köylerde değil, şehir merkezinde de hayatı olumsuz etkiliyor. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı gibi yoğun kullanılan alanlarda yetersiz ışıklandırma, trafik güvenliğini tehlikeye atıyor. Geçtiğimiz günlerde bir düğün salonu önünde yaşanan kazada bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu tür olayların tekrarlanmaması için yetkililerin önlem alması şart. Tabii bu ışıklandırma problemini kimin çözeceği de muamma Düziçi Belediyesi mi? Toroslar Elektrik mi? yoksa başka bir kuruluş mu? bende karar vermedim. Çünkü kime sorsak topu hep taca attı.
Düziçi Sahipsiz mi?
Düziçi’nde büyüyen enerji ihtiyacına rağmen yatırımların hep Kadirli’ye yapılması, ilçemizin ihmal edildiğini gösteriyor. İlçemizin ve çevresindeki köylerin (Atalan, Ellek, Yarbaşı, Böcekli) hak ettiği hizmeti alması için bu vatandaşlar ne yapmalı?
Toroslar Elektrik’e buradan çağrıda bulunuyorum:
- Personel Sayısı Artırılmalı: Nüfus artışına paralel şekilde elektrik hizmetini sağlayacak ekipler genişletilmeli.
- Altyapı Yenilenmeli: Eskiyen elektrik direkleri ve hatlar modernize edilmeli.
- Yatırımlar Adil Dağıtılmalı: Kadirli’deki yatırım miktarı kadar Düziçi ve köylerine de kaynak aktarılmalı.
- Işıklandırma Sorunları Çözülmeli: Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı gibi kritik noktalarda acil olarak ışıklandırma çalışmaları yapılmalı.
- Kesintiler Önlenmeli: Uzun süreli kesintiler yaşanmaması için gerekli önlemler alınmalı.
Artık Tahammül Kalmadı
Elektrik, günümüz dünyasında lüks değil, temel bir ihtiyaç. Toroslar Elektrik, Düziçi’ne gerekli yatırımları yapmadıkça bu sorunlar bitmeyecek. İlçemizin enerji altyapısına hak ettiği değer verilmediği sürece, vatandaşlarımız mağdur olmaya devam edecek.