Özel günlerde sevdiklerinize hem lezzetli hem de pratik bir sürpriz yapmak isteyenler için limonlu cheesecake tarifi Osmaniye’de de evlerinizde sofraları süsleyecek. Cafelerde yediğiniz kadar enfes olacak bu cheesecake, yapımındaki basit adımlarla herkesin mutfakta ustalaşabileceği bir tarif sunuyor.

Osmaniye’de Denenecek Kolay Cheesecake Tarifi (3)Osmaniye Evlerinde Cheesecake Keyfi

Limonlu, orman meyveli, karamelli veya frambuazlı cheesecake çeşitleri, Osmaniye’deki evlerde artık kolaylıkla hazırlanabiliyor. İlk kez deneyenler bile tarifin adımlarını izleyerek profesyonel lezzet elde edebiliyor. İşte Osmaniye’de uygulanabilecek pratik tarif:

Malzemeler

Tabanı için:

  • 1,5 paket yulaflı bisküvi
  • 50 gr tereyağı

Osmaniye’de Denenecek Kolay Cheesecake Tarifi (4)Kreması için:

  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt (600 ml)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 300 g labne peyniri
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı

Üst sosu için:

  • 1,5 su bardağı su
  • 2 limon suyu
  • 2 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 silme çay kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)

Süs için:

Ahde Vefa Mesajı Kadirli’de Öne Çıktı
Ahde Vefa Mesajı Kadirli’de Öne Çıktı
İçeriği Görüntüle
  • Nane yaprakları, yaban mersini, limon dilimleri

Osmaniye’de Denenecek Kolay Cheesecake Tarifi (1)Yapılışı

  1. Tabanı Hazırlayın: Bisküvileri robottan geçirin ve üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. 24 cm’lik kalıba aktarın, bastırarak düzleştirin ve dolapta dinlendirin.
  2. Kremayı Hazırlayın: Tencereye un, nişasta, şeker, süt ve yumurta sarısını koyun. Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  3. Labne ve Tereyağı Ekleyin: Ocaktan aldıktan sonra labne, tereyağı ve vanilyayı ilave edip mikserle çırpın. Dolaptaki tabanın üstüne dökün ve tekrar soğumaya bırakın.
  4. Üst Sosu Hazırlayın: Tavada su, limon suyu, limon kabuğu rendesi, şeker, zerdeçal ve nişastayı karıştırın. Sos piştikten sonra krema üstüne dökün ve dolapta 1 gün bekletin.
  5. Süsleyin: Kalıptan çıkarıp Osmaniye’deki sofralarınızda göz zevkinize göre süsleyin. Afiyet olsun!

Muhabir: Resul Özdil