CHP Osmaniye Kadın Kolları, 17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü’nde boş tencerelerle yürüyerek Türkiye’de derinleşen ekonomik adaletsizliğe dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları, 17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü kapsamında yayımladığı ortak açıklamada, Türkiye’de artan gelir eşitsizliğine ve kadınların derinleşen ekonomik yoksunluğuna dikkat çekti.

Osmaniye'de Chp’li Kadınlardan Boş Tencere Mesajı “Yeter Artık!” (6)Osmaniye’de CHP üyesi Gülay Altıgöz öncülüğünde bir grup partili kadın, ellerinde boş tencerelerle CHP İl Başkanlığı binasından Devlet Bahçeli Meydanı’na kadar yürüdü. Kadınlar, sessiz ama anlamlı bir eylemle, yoksulluğa ve ekonomik adaletsizliğe karşı tepkilerini dile getirdi.

“Bugün bir takvim yaprağından ibaret değil; milyonlarca insanın açlığına, işsizliğine ve çaresizliğine karşı yükselen bir itirazdır. Bugün, ‘Yeter artık!’ deme günüdür.”
CHP Kadın Kolları Ortak Açıklaması


Osmaniye'de Chp’li Kadınlardan Boş Tencere Mesajı “Yeter Artık!” (5)“Yoksulluk Bir Kader Değil, İflas Etmiş Bir Düzenin Sonucu”

CHP Kadın Kolları tarafından yapılan açıklamada, yoksulluğun sistematik bir sorun haline geldiği vurgulandı. Metinde, iktidarın 23 yıllık politikalarının gelir adaletsizliğini derinleştirdiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Yoksulluk bir kader değildir. 23 yıldır iktidarda olan AKP’nin iflas etmiş düzeninin bir sonucudur. Hükümet, yoksulluğu ortadan kaldırmak yerine yönetmeyi tercih ediyor; sosyal yardımları ise bir hak değil, lütuf gibi sunuyor.”


Osmaniye'de Chp’li Kadınlardan Boş Tencere Mesajı “Yeter Artık!” (3)“Yoksulluğun Bile Cinsiyeti Var”

CHP Kadın Kolları açıklamasında, yoksulluğun kadınlar üzerindeki etkisine özel bir vurgu yapıldı.

“Kadınlar hem evde hem işte görünmeyen emekle sömürülüyor. Kreş yokluğunda işinden oluyor, güvencesizliğe mahkûm ediliyor.”

TÜİK verilerine göre 2025 yılında kadınların iş gücüne katılım oranının yalnızca %36,8 olduğu hatırlatılarak, kadın emeğinin görünmez kılındığına dikkat çekildi.

“Oysa sahada, pazarda, tarlada, evde bu oranların çok ötesinde bir kadın emeği var. Ancak görünmüyor, görünmez kılınıyor.”


Osmaniye'de Chp’li Kadınlardan Boş Tencere Mesajı “Yeter Artık!” (1)“Bu Düzen Adaletsizlik Üretiyor”

Açıklamada gelir dağılımındaki uçurumun toplumsal bir yaraya dönüştüğü vurgulandı.

“Nüfusun en yoksul %20’si toplam gelirden yalnızca %6 pay alabiliyor. En zengin %20 ise pastanın yarısını alıyor. Açlık sınırı 27 bin lira, yoksulluk sınırı 90 bin liranın üzerinde. Asgari ücret 22 bin 104 TL, en düşük emekli maaşı 16 bin 881 TL. Bu tablo, iktidarın bilinçli tercihidir.”

CHP Osmaniye Kadın Kolları, bu durumun artık yalnızca ekonomik değil, toplumsal bir adaletsizlik sorunu haline geldiğini vurguladı.


Osmaniye'de Chp’li Kadınlardan Boş Tencere Mesajı “Yeter Artık!” (2)“Kadın Kazanırsa Gelecek Kazanılır”

Açıklamanın son bölümünde CHP Kadın Kolları, kadınların ekonomik özgürlüğünün toplumun geleceği açısından belirleyici olduğu mesajını verdi.

“İktidar 2025’i ‘Aile Yılı’ ilan etti ama kadınlar hâlâ geçim sıkıntısıyla, şiddetle, eşitsizlikle mücadele ediyor. 4+4+4 sistemiyle milyonlarca kız çocuğu eğitimden koparıldı. Eğitim hakkı elinden alınan her kız çocuğu, yarının yoksul kadını haline getiriliyor.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Kahramanmaraş'ta konuştu:
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Kahramanmaraş'ta konuştu:
İçeriği Görüntüle

Kadın Kolları, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak buradayız! Kadınların sesi olmaya, emeğini görünür kılmaya ve bu adaletsiz düzeni değiştirmeye geliyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılı, kadınların yüzyılı olacak.”

Muhabir: Resul Özdil