Hatay'da tırın çarptığı kişi yaşamını yitirdi Hatay'da tırın çarptığı kişi yaşamını yitirdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eğitim-Bir-Sen tarafından düzenlenen "Eğitim Temalı 7. Kısa Film Yarışması Gala ve Ödül Töreni"ne katıldı. Törende, Filistin'e destek amacıyla taktığı kefiyeye vurgu yapan Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünya siyasetine karşı çıkışını değerlendirdi. Uluslararası metinlerin zulüm gören insanları koruma iddiasına rağmen Filistin'deki olaylarda etkili olamadığını belirten Tekin, müfredat değişikliği konusunda da önemli açıklamalarda bulunarak müfredatın sürekli güncellenmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Tekin, Filistin'de yaşanan soykırım ve insanlık dramı karşısında sözün tükendiği noktada olduklarını ifade ederek, dilin dönmediği, feryadın işitilmediği zeminlerde görevin sanat ve sanatçıya düştüğünü belirtti. Dünyanın her yerinde Filistin'e destek şarkıları, kısa filmler, resimler, şiirler paylaşıldığını söyleyen Tekin, "Bizlere düşen de hakikatin yanında saf tutan, erdemli sanatçılara destek vermektir." dedi.

Eğitimde Yenilik: Müfredat Değişikliği ve Dinamik Öğrenme İhtiyacı

Bakan Tekin, müfredatla ilgili olarak yapılan eleştirilere yanıt verdi. Sürekli gelişen ve yenilenen bir dünyada sabit bir müfredatta kalmanın yetersiz olduğunu ifade eden Tekin, müfredatın çok dinamik olması ve sürekli güncellenmesi gerektiğini vurguladı. Çocukların hızla değişen dünyayı daha hızlı takip ettiğini belirten Bakan Tekin, müfredatın bu değişime ayak uydurması gerektiğini dile getirdi. Müfredatın sık sık revize edilmesini doğru bulduğunu belirten Tekin, yaptıkları değişikliğin ciddi bir müfredat değişikliği olduğunu, ana paradigmadan başlayarak Türkiye'ye ait değerlerle inşa edilmiş bir eğitim sistemi oluşturulduğunu ifade etti.

Bakan Tekin, ayrıca öğretmenlik meslek kanunuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve mevcut kanunu eksik bulduğunu, daha kapsayıcı bir metin hazırlığı içerisinde olduklarını belirtti. Ayrıca, eğitimde yapılan düzenlemelerin birbirinden kıymetli adımlar olduğunu söyledi ve Eğitim Bir-Sen'in yapıcı eleştirileri için teşekkür etti. Törende dereceye giren kısa filmler gösterildi ve ödüller sahiplerine verildi. Programın sonunda Bakan Tekin, katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.