Kuvvetli yağışların yanı sıra, kuvvetli rüzgarın da etkili olması öngörülüyor. Marmara ve Kıyı Ege bölgelerinde ise sıcaklık, mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altına düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Ülkenin genelinde (Doğu Anadolu'nun doğusu, Rize çevresi ve Artvin kıyıları hariç) yağmur ve sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI Son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Çanakkale'nin doğusu, Diyarbakır ve Adıyaman çevresinde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağışlar, Mersin ve Adana'nın güney kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) yağışlar bekleniyor.

Ayrıca, Antalya’nın doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Bu yoğun yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önem taşıyor.

Antalya'da Karacaören şenlikleri kapsamında motosiklet yarışları düzenlendi Antalya'da Karacaören şenlikleri kapsamında motosiklet yarışları düzenlendi