İstanbul’daki engelli ve eski hükümlü vatandaşlar için istihdamı artırmayı hedefleyen hibe desteklerinde önemli artış yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, uygulamaya alınan yeni desteklerle engelli bireylerin kendi işlerini kurmalarının ve eski hükümlülerin iş hayatına yeniden kazandırılmasının amaçlandığını duyurdu.

Para-12Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza yönelik uyguladığımız hibe desteğini artırdık. Başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Yeni yılda da istihdama ve üretime tam destek olmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı. Başvuruların 16 Ocak’a kadar devam edeceği bildirildi.

Turk Parasi 3 2 (1)Yeni uygulamaya göre, engelli vatandaşların kendi işini kurmasını teşvik eden hibe desteği 735 bin TL’ye yükseltildi. Eski hükümlü bireyler için sağlanan hibe desteği ise 550 bin TL olarak belirlendi. Ayrıca işgücü piyasasında çalışma imkanı kısıtlı olan engelliler için kurulan korumalı iş yerlerinin kapasitesini artırmak amacıyla 905 bin TL’ye kadar kuruluş sermayesi desteği sağlanacağı duyuruldu.

Para-8

Bakan Işıkhan, yapılan artışların dezavantajlı grupların hem iş hayatına hem de sosyal hayata katılımını güçlendirmeyi hedeflediğini belirterek, söz konusu desteklerin kapsayıcı istihdam politikalarının önemli bir parçası olduğunu vurguladı.

Kaleseramik'te 2026'nın ilk operasyon ve sevkiyatları başladı
Kaleseramik'te 2026'nın ilk operasyon ve sevkiyatları başladı
İçeriği Görüntüle

200 Tl Paraİstanbul’da yaşayan vatandaşlar, hibe desteğinin artırılmasının ekonomik bağımsızlıklarını güçlendireceğini ve yeni iş fırsatları yaratacağını belirtti. Yetkililer, başvuruların İŞKUR üzerinden erişilebilir ve hızlı bir şekilde yapılabileceğini ifade etti.

Para-13
Uzmanlar, hibe desteğindeki artışın engelli ve eski hükümlü vatandaşların toplumsal ve ekonomik hayata daha etkin katılımını sağlayacağını, iş gücüne entegrasyonlarını hızlandıracağını ve yerel ekonomiye katkı sunacağını dile getirdi.

Para11

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul’da hayata geçirilen bu desteklerle, dezavantajlı grupların üretim ve istihdama tam katılımının sağlanmasını ve toplumsal kapsayıcılığın artırılmasını hedefliyor. Bakanlık, başvuruların yoğun ilgi göreceğini ve hibe desteklerinin vatandaşların ekonomik ve sosyal hayatına ciddi katkı sağlayacağını ifade etti.

Muhabir: Öznur Atayeter