Fenerbahçe’nin 21 yaşındaki genç stoperi Yiğit Efe Demir, UEFA Avrupa Ligi’nde Ferencvaros karşısında ilk 11’de başladığı maçta sergilediği performansla dikkat çekti. 76 dakika sahada kalan genç futbolcu, hem oyun zekâsı hem de fiziksel kapasitesiyle beğeni topladı.

Geçen sezon kiralık olarak forma giydiği Fatih Karagümrük’te gösterdiği gelişimle adından söz ettiren Yiğit Efe Demir hakkında konuşan Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, genç oyuncu için Fenerbahçe’ye yeniden teklif yapacaklarını açıkladı. Hurma, Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede, “Yiğit Efe olağanüstü temiz, düzgün, dürüst ve karakterli bir genç. Fiziği, hızı ve oyun zekâsı çok iyi. Alışılagelmiş bir oyuncu değil, sürekli kendini geliştiren bir futbolcu. Pozisyon bilgisini artırdıkça Avrupa'nın büyük kulüplerinin radarına girecektir” ifadelerini kullandı.

Hurma, Yiğit Efe’nin Ferencvaros maçında Milan Skriniar gibi üst düzey bir stoperle yan yana oynamasının genç oyuncunun fiziksel ve hızlı yapısını gösterdiğini vurguladı. Ancak, Hurma genç futbolcunun sürekli forma giymesinin önemine dikkat çekerek, “Bu tip oyuncuların düzenli olarak maç oynaması gerekiyor. Aksi takdirde gelişimleri yavaşlar. Sezon başında kendisinin 1 yıl daha bizde kalmasını istedik. Ocak ayında tekrar teklifimizi yapacağız” dedi.

Yiğit Efe Demir, bu sezon Fenerbahçe formasıyla göstermeye başladığı çıkışını sürdürerek kariyerinde önemli bir dönemece imza atmaya hazırlanıyor.




