ENFLASYON VERİSİ BELİRLEYİCİ OLACAK
Karakaş, kanuni düzenleme gereği emekli maaşlarına her yıl temmuz ayında, yılın ilk 6 ayına ait Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon oranı kadar artış yapılması gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda 4 Mayıs’ta açıklanacak nisan ayı enflasyon verisinin kritik olduğuna dikkat çekti.

ŞİMDİDEN YÜZDE 10’LUK ZAM KESİNLEŞTİ
TÜİK verilerine göre ocak, şubat ve mart aylarını kapsayan dönemde kümülatif enflasyonun yüzde 10,04 seviyesine ulaştığını belirten Karakaş, bu oranın SSK ve Bağ-Kur emeklileri için şimdiden kesinleşen zam anlamına geldiğini ifade etti.

EN DÜŞÜK MAAŞTA BELİRSİZLİK SÜRÜYOR
En düşük emekli maaşı uygulamasına ilişkin belirsizliklerin devam ettiğini dile getiren Karakaş, hükümetin bu uygulamada değişikliğe gidebileceğine dair kulis bilgileri olduğunu aktardı. Bu durumun bazı emekliler için maaşların belirli bir seviyede sabitlenmesi riskini doğurabileceği ifade ediliyor.

EK ZAM VE REFAH PAYI BEKLENTİSİ DÜŞÜK
Karakaş, Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, mevcut ekonomik koşullar ve bütçe disiplini nedeniyle enflasyon farkı dışında ek bir iyileştirme ihtimalinin şu an için zayıf olduğunu belirtti. Seyyanen zam ya da refah payı verilmesine yönelik beklentilerin ise kısa vadede karşılık bulmasının zor olduğu değerlendiriliyor.
Buna rağmen uzun vadede emeklilere yönelik düzenlemelerin gündeme gelebileceğini ifade eden Karakaş, sistemin iyileştirilmesine yönelik çalışmaların ilerleyen süreçte hayata geçirilebileceğini söyledi.




