Bakan Bayraktar, fiyatlandırmada 2026 yılı için beklenen enflasyonun dikkate alınacağını belirterek, elektrik ve doğal gaz fiyatlarında beklenen değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Doğal Gazda Elektrik Modeli Uygulanacak
Bayraktar, yeni dönemde doğal gaz faturalarında da elektrikte uygulanan tüketim esaslı modelin hayata geçirileceğini vurguladı. Bu kapsamda, doğal gaz faturaları iklim koşulları ve şehirlerin kullanım alışkanlıklarına göre farklılaşacak, böylece daha adil bir faturalandırma sistemi hedeflenecek.
Yeni Limit Yolda
Bakan, 2024 yılında yıllık 5 bin kilovatsaatin üzerinde tüketim yapan abonelerin devlet desteğinden çıkarıldığını hatırlattı. Bayraktar, “Bu yaklaşık 1.2 milyon haneydi, şimdi ekim ayının sonuna kadar yeni bir limit belirlemeyi planlıyoruz” dedi.
Yeni düzenleme ile yüksek tüketim yapan haneler destek kapsamı dışında kalacak ve daha yüksek tarifeler üzerinden faturalandırılacak.
Kademeli Tarife Nedir?
Kademeli tarife, enerji tüketimine göre farklı fiyatların uygulanması anlamına geliyor. Uzmanlar, bu modelin enerji tasarrufunu teşvik ederken yüksek tüketim yapan aboneler için maliyetleri artırabileceğini belirtiyor.




