TAKE Projesi Kapsamında Fide Desteği
Düziçi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında ilçede üreticilere önemli bir destek sağlandı. Proje çerçevesinde 3 çiftçiye toplam 19 bin adet biber fidesi %50 hibe ile teslim edildi.
Üretim Kapasitesinin Artırılması Hedefleniyor
Gerçekleştirilen destekle birlikte bölgedeki üreticilerin tarımsal üretim kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. Fide dağıtımı sayesinde sebze üretiminde verimliliğin yükseltilmesi hedefleniyor.
Atıl Araziler Üretime Kazandırılıyor
Proje ile kullanılmayan tarım arazilerinin yeniden üretime kazandırılması planlanıyor. Bu sayede hem tarımsal üretim artacak hem de çiftçilerin ekonomik olarak desteklenmesi sağlanacak.
Üreticilere Destek Devam Edecek
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, üreticilere yönelik desteklerin süreceğini belirterek tarımsal üretimi güçlendirmeye devam edeceklerini ifade etti.




