Sakarya heyetinden Ankara’da enerji zirvesi Sakarya heyetinden Ankara’da enerji zirvesi


Cumhur İttifakı, yerel seçim stratejisi kapsamında iller üzerindeki aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Buna göre, Bursa'nın Yenişehir-Harmancık, Balıkesir'in Susurluk-Gömeç, Samsun'un Alaçam-Asarcık ilçelerinde AK Parti aday çıkarmayacak. Bu ilçelerde MHP'nin adayı desteklenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, 3 büyükşehirde de AK Parti'nin adayı desteklenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Merkez'de 3 büyükşehrin teşkilatı ile bir araya gelerek, "Bursa, Balıkesir ve Samsun bizim için çok önemli. Meclis üyelerini şehirlerin demografik yapısına göre belirleyelim. Yerel seçimler büyük önem arz ediyor. Çok iyi hazırlanmamız lazım. Herkesin gönlüne girin" talimatını verdi.

Aday belirleme süreci devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsen yaptığı görüşmelerle il ve ilçe teşkilatları ile aday önerilerini değerlendirdiği belirtildi. AK Parti ile MHP ortak seçim komisyonu da çalışmalarını sürdürüyor ve adaylık konusunda %99 tamamlanma sağlandı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte raporlar, Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye sunulacak.