Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yerel değerlerini koruma ve dünya çapında tanıtma çabalarının bir sonucu olarak bu önemli başarıyı duyurdu.

İş Bankası ve Anadolu Sigorta'dan ihracat kredilerine yönelik kefalet sigortası İş Bankası ve Anadolu Sigorta'dan ihracat kredilerine yönelik kefalet sigortası

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin yerel değerlerini korumaya ve dünya çapında tanıtmaya devam ettiklerini vurguladı. Araban sarımsağının Avrupa Birliği'nde tescilli 21. coğrafi işaretli ürün olduğunu duyurarak bu başarının önemini belirtti.

Bakan Kacır, başlattıkları Uluslararası Coğrafi İşaret Seferberliğiyle Avrupa Birliği nezdindeki tescil sayısında belirgin bir artış kaydedildiğini ifade etti. Bugün itibarıyla 21 coğrafi işaretin tescillendiğini ve 4'ünün ilan aşamasında olduğunu belirtirken, 49 başvurunun ise işlemlerinin devam ettiğini açıkladı.

"Kültürümüzü ve değerlerimizi korumaya ve tanıtmaya, ülkemizin marka değerini artıracak çalışmalara devam edeceğiz" diyen Bakan Kacır, Türkiye'nin zengin kültürel mirasını uluslararası platformlarda tanıtarak ülkenin marka değerini yükseltme çabalarının süreceğini belirtti.

Araban sarımsağının Avrupa Birliği'nde tescilli coğrafi işaretli ürün olarak kaydedilmesi, Türkiye'nin yerel değerlerini ve kültürel mirasını uluslararası alanda tanıtmaya yönelik başarılı çabalarının bir göstergesidir. Bu tescil, Türkiye'nin marka değerini artırarak ülke ekonomisine katkı sağlayacak ve Gaziantep'in zengin tarım ürünlerini dünya çapında daha fazla tanıtma imkanı sunacaktır.

Kaynak: Foto: İGFA