AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimleri için hazırlıkları hız kazanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki parti, 1 Şubat'tan itibaren 50 ilde miting düzenleyerek seçim kampanyasına start verecek. Özellikle İstanbul ve Ankara'da ilçelere özel programlar yapılacak.

Seçim manifestosu, şeffaflık, adalet, üretkenlik ve vizyonerlik kavramlarına odaklanacak. 22'nci kuruluş yıl dönümünde kullanılacak slogan "Hep yeni, hep ileri" olarak belirlendi. Toplamda 15 farklı kavramla anlatılacak seçim manifestosunda, vatandaşların dikkatini çekecek projeler ve taahhütler bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 6 Şubat'ta deprem bölgesinde yapacağı mitingde, sosyal ekonomik hayata katkı sağlayacak projeler duyurulacak. Kent tarımı, başıboş köpeklere yönelik çalışmalar, emeklilere özel kart gibi projelerin konuşulduğu belirtiliyor.

Parti, yerel seçim için 81 ilin Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanlarını belirledi. İlçe SKM başkanlarının da bu ay sonuna kadar belirlenmesi planlanıyor. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nda Kayseri, Denizli ve Sakarya'da AK Parti'nin adayı ile seçimlere girileceği netleşti.

Seçim gününe dair Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği yasaklara göre, saat 06.00'dan 23.59'a kadar alkollü içki satışı ve içilmesi yasak olacak. Oy verme günü silah taşıma, eğlence yerlerinin kapalı olması gibi kısıtlamalar da uygulanacak. Yayın yasağı ise seçim günü saat 21.00'e kadar devam edecek.

Belen'de Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi Belen'de Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı 65 bin lira manevi tazminatı, Gazzeli yetim çocuklara bağışladığı açıklandı.