Kahramanmaraş'ta doktora bıçaklı saldırı girişimi güvenlik kamerasında Kahramanmaraş'ta doktora bıçaklı saldırı girişimi güvenlik kamerasında

Adana'da 23 Ekim 2023 tarihinde başlatılan "ruhsatsız silah taşıyan herkesin tutuklanarak yargılanması" uygulaması, güvenlik birimlerinin özenli çalışmalarıyla suç oranlarında belirgin bir düşüşe neden oldu.

Adana Ve İlçeleri Tarih Kokan 15 İlçe, Ceyhan'ın İsim Serüveni! (2)Türkiye'de ilk defa uygulanan bu karar, bireysel silahlanmayı engelleyerek suçun önlenmesine katkı sağladı.

Vali Yavuz Selim Köşger, Adana'nın huzur ve asayişinde önemli bir iyileşme olduğunu belirterek, uygulamanın başladığı tarihten itibaren suç oranlarında belirgin bir azalma yaşandığını açıkladı.

Sikahlı KavgaÖrneğin, ateşli silah kullanılarak öldürülen kişi sayısı %69,8 oranında düşüş gösterdi. Ayrıca, kasten yaralama olaylarında da %44'lük bir azalma yaşandı.

Ali Yerli Kayaİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın koordinasyonunda ülke genelinde yürütülen "Türkiye'nin Huzuru" faaliyetlerinin Adana'da da titizlikle uygulandığını belirten Vali Köger, Adana'nın huzur ve güvenliğin sağlandığı bir kent haline geleceğine olan inancını dile getirdi.

Editör: Anıl Sarı