GÜNCELLEME - Antalya'da bir kişinin silahla öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 3 kişi adliyede GÜNCELLEME - Antalya'da bir kişinin silahla öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 3 kişi adliyede

Zafer Partisi'nin Osmaniye Belediye Başkan Adayı Ahmet Atakan Ertuğ, Türk edebiyatının dev ismi Yaşar Kemal'in ölümünün 9. yıldönümünde bir anma mesajı yayımladı. Ertuğ mesajında, Yaşar Kemal'in sadece Türkiye için değil, tüm dünya için önemli bir edebiyat figürü olduğunu ve eserleriyle evrensel bir köprü kurduğunu vurguladı.

Yaşar Kemal'in, Anadolu'nun derinliklerinden gelen hikayeleriyle insanın doğa ve toplumla olan ilişkisini ustalıkla işlediğini belirten Ertuğ, "İnce Memed" gibi eserleriyle haksızlığa, eşitsizliğe ve zorbalığa karşı bir duruş sergileyerek kalemini bir direniş aracı olarak kullandığını ifade etti.

Osmaniye'nin, Yaşar Kemal'in doğduğu topraklar olduğunu hatırlatan Ertuğ, büyük yazarın edebiyatını ve düşüncelerini yaşatmanın ve gelecek nesillere aktarmanın büyük bir sorumluluk olduğunu dile getirdi. Ertuğ, "Bu yıldönümünde, Yaşar Kemal'in bize öğrettiği değerlerin, daha adil, daha özgür bir toplum inşa etme yolundaki öneminin altını çizmek istiyorum. Onun eserlerindeki derin insan sevgisi, doğaya saygı ve sosyal adalet arayışı, bugün de bize yol gösteriyor" dedi.

Yasar Kemal Balmumu 007 54729 7172767

Yaşar Kemal'in ölümünün ardından bile eserleri ve düşünceleriyle yaşamaya devam ettiğini vurgulayan Ertuğ, usta yazarı anarken, edebiyatın ve düşüncenin toplumsal değişimdeki gücünü bir kez daha hatırlamanın önemine dikkat çekti. Ertuğ, Yaşar Kemal'in değerli mirasını gelecek nesillere aktarmanın önemini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

Editör: Mustafa Düzenli