Zafer Partisi Belediye Başkan Adayı Ahmet Atakan Ertuğ'dan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı: Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Kınama ve Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi Çağrısı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile OPET arasında "Sillyon Antik Kenti Sponsorluk Protokolü" imzalandı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile OPET arasında "Sillyon Antik Kenti Sponsorluk Protokolü" imzalandı

Zafer Partis Belediye Başkan Adayı Ahmet Atakan Ertuğ, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle, sağlık çalışanlarının karşı karşıya kaldığı şiddeti şiddetle kınadığını ve onların daha iyi çalışma koşullarına sahip olması gerektiğini vurgulayan bir mesaj yayınladı. Ertuğ, mesajında ayrıca, doktorların ve diğer sağlık çalışanlarının yurtdışına gitmelerinin önlenmesi ve ulusal sağlık sistemimizin güçlendirilmesi gerekliliğine dikkat çekti.

Ertuğ mesajında, "Sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti kategorik olarak kınıyorum. Bu kabul edilemez davranışlar, toplumumuzun temel değerlerine ve insan haklarına aykırıdır. Sağlık çalışanlarımızın güvenliği, onlara olan saygımızın en temel göstergesidir," dedi.

Son yıllarda artan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına ve doktorlar ile diğer sağlık profesyonellerinin yurt dışında çalışma eğilimine dikkat çeken Ertuğ, bu iki önemli sorunun çözümü için somut adımların atılmasının zamanının geldiğini belirtti. "Doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın yurt dışına gitmesini önlemek için, onlara ülkemizde daha iyi çalışma koşulları ve daha cazip kariyer fırsatları sunmalıyız. Bu, hem sağlık sistemimizin kalitesini artıracak hem de vatandaşlarımıza daha iyi sağlık hizmetleri sunmamızı sağlayacak," ifadelerini kullandı.

Ertuğ ayrıca, sağlık çalışanlarının nöbet dahil, iyi koşullarda çalıştırılmasının önemini vurgulayarak, "Seçildiğimiz takdirde sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi, onların mesleki memnuniyetini ve motivasyonunu artırarak, sağlık hizmetlerimizin genel kalitesine doğrudan olumlu etki yapacaktır. Sağlık çalışanlarımızın hak ettikleri saygıyı ve destekleri görmeleri için elimizden geleni yapacağız," dedi.

Bu vesile ile tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını tüm kalbimle kutluyorum. 

Muhabir: Resul Özdil