Osmaniye’de yerel yönetimlere ilişkin gerçekleştirildiği belirtilen “Yerel Yönetimler Performans Ölçümü” anketinin sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.

KYK Yurt Başvuru Sonuçları İçin Gözler E-Devlet’te! Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?
KYK Yurt Başvuru Sonuçları İçin Gözler E-Devlet’te! Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?
İçeriği Görüntüle

20 binin üzerinde nüfusa sahip ilçeleri kapsadığı belirtilen çalışmada, vatandaşların katılımıyla ilçe belediye başkanlarına yönelik genel memnuniyet düzeylerinin ölçüldüğü ifade edildi.

Paylaşılan sonuçlarda Osmaniye’deki ilçe belediye başkanları arasında memnuniyet oranlarına göre bir sıralama oluşturuldu. Sıralamada ilk beş içerisinde Toprakkale, Bahçe, Merkez, Kadirli ve Düziçi belediye başkanları yer aldı.

Zeynel Mete Kadıoğlu

Bahçe Belediye Başkanı Kadıoğlu İkinci Sırada

Paylaşılan sonuçlara göre Bahçe Belediye Başkanı Zeynel Mete Kadıoğlu, yüzde 56,2 memnuniyet oranıyla listenin ikinci sırasında yer aldı.

Bahçe Belediyesi tarafından yapılan paylaşımda da Kadıoğlu’nun elde ettiği yüzde 56,2’lik oran öne çıkarıldı. Böylece Bahçe, açıklanan sonuçlarda Toprakkale’nin ardından ikinci sırada yer aldı.

Listenin ikinci sırasında yer alan oran, ankete katılan vatandaşların belediye başkanına yönelik memnuniyet düzeyini ifade eden sonuç olarak paylaşıldı.

Toprakkale Belediye Başkanı İlk Sırada

Açıklanan sıralamanın ilk sırasında ise Toprakkale Belediye Başkanı Bekirhan Uyutmaz bulunuyor.

Paylaşılan verilere göre Uyutmaz’ın memnuniyet oranı yüzde 58,9 olarak açıklandı. Bu oranla Toprakkale Belediyesi listenin ilk sırasında yer aldı.

Toprakkale’nin ardından Bahçe’nin gelmesiyle birlikte iki ilçenin arasındaki memnuniyet oranı farkı 2,7 puan oldu.

AK Parti Toprakkale İlçe Başkanı Bekirhan Uyutmaz

Osmaniye Merkez Üçüncü Sırada

Sıralamada Osmaniye Merkez Belediye Başkanı İbrahim Çenet yüzde 55,7 memnuniyet oranıyla üçüncü sırada gösterildi.

Çenet’i yüzde 54,2 ile Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar takip etti. Listenin beşinci sırasında ise yüzde 51,2 memnuniyet oranıyla Düziçi Belediye Başkanı Mustafa İba yer aldı.

Böylece paylaşılan sonuçlarda beş belediye başkanının memnuniyet oranları yüzde 50’nin üzerinde gösterildi.

İşte Paylaşılan Memnuniyet Sıralaması

Ankette yer aldığı belirtilen sonuçlara göre Osmaniye’deki sıralama şöyle:

  1. Toprakkale – Bekirhan Uyutmaz: %58,9
  2. Bahçe – Zeynel Mete Kadıoğlu: %56,2
  3. Merkez – İbrahim Çenet: %55,7
  4. Kadirli – Mustafa Mert Olcar: %54,2
  5. Düziçi – Mustafa İba: %51,2

Ibrahim Çenet-1

Anket Sonuçları Yerel Yönetim Performansını Gündeme Taşıdı

Paylaşımda, araştırmanın bölge genelinde belediye hizmetlerine yönelik kamuoyu algısını ortaya koyduğu belirtildi.

Yerel yönetimlerde vatandaş memnuniyeti; belediye hizmetlerinin niteliği, erişilebilirliği ve vatandaşların belediye yönetimine ilişkin değerlendirmeleri açısından önemli göstergelerden biri olarak öne çıkıyor.

Öte yandan paylaşılan içerikte araştırmanın saha çalışmasının hangi tarihler arasında gerçekleştirildiği, kaç kişinin ankete katıldığı, örneklem yöntemi ve araştırmayı gerçekleştiren kuruluşun ayrıntıları yer almadı. Bu nedenle açıklanan oranlar, paylaşılan anket sonuçları olarak değerlendiriliyor.

Muhabir: Resul Özdil