Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamaya göre, sandık görevlilerine ödenecek ücretler belirlendi.

Seçim-1Buna göre;

  • Sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL,
  • Sandık memurlarına 2.088 TL,
  • Partili üyelere 1.044 TL,
  • Bina sorumlularına ise 2.936 TL ödenecek.

SeçimSandık görevlileri, seçim günü oy verme işlemlerini yönetmek, oy sayımını gerçekleştirmek ve seçim sonuçlarını belgelemek gibi önemli görevleri üstlenmektedir. Bu kapsamda, seçmenlerin kimliklerini kontrol etmek, oy pusulalarını dağıtmak, oy verme işleminin gizliliğini sağlamak gibi işlemleri gerçekleştireceklerdir.

2024 Te Dunyada Gundemi Secimler Belirleyecek

Yerel seçim sandık görevlilerinin tarafsızlık ve objektiflik ilkelerine uygun olarak görevlerini yerine getirmesi, demokratik bir seçim sürecinin sağlıklı işlemesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Seçim sürecinde sandık görevlisi olarak görev alacak olan vatandaşlar, belirlenen ücretler ve görevlerini yerine getirecekleri sorumluluklar doğrultusunda seçim günü hazırlıklarını sürdürmektedirler.

Yerel Seçim Sandık Görevlisi Ücretleri Belli Oldu Ysk Açıkladı31 Mart 2024 Seçim Sonuçları Sabır Gazetesi'nde Takip Edilecek!

Burdur'da amatör futbol maçında arbede çıktı Burdur'da amatör futbol maçında arbede çıktı

Seçim heyecanı tüm Türkiye genelinde yaşanırken, 31 Mart 2024 seçim sonuçları Sabır Gazetesi okuyucuları için merakla bekleniyor. Seçim sürecinin sona ermesiyle birlikte, Türkiye'nin dört bir yanındaki seçim sonuçları, www.sabirgazetesi.com adresinden anlık olarak takip edilebilecek.

Seçim sonuçlarıyla ilgili en güncel haberler, analizler ve yorumlar Sabır Gazetesi'nin dijital platformunda yer alacak. Okuyucular, adayların performansını, partilerin kazandığı oy oranlarını ve seçim sonuçlarının ülke genelindeki yansımalarını Sabır Gazetesi'nin profesyonel ve tarafsız habercilik anlayışıyla takip edebilecekler.

Sabır Gazetesi, seçim sonuçlarını anlık olarak güvenilir bir şekilde okuyucularına ulaştırarak, demokratik sürecin şeffaflığını ve katılımcılığını sağlamaya devam ediyor. Seçim sonuçlarını öğrenmek ve en güncel bilgilere ulaşmak için www.sabirgazetesi.com adresini ziyaret etmeyi unutmayın!

Editör: Resul Özdil