Türkiye Suriye Esad rejimini istemiyor, Pyd yi de istemiyor, Işıd'ı da istemiyor Türkiye sadece ÖSO destekli yeni bir devlet istiyor. Bunun için ÖSO ya destek veriyor, gerisini düşman ilan ediyor!

Suriye; Türkiye'nin iç işlerine karışmasını istemiyor, Pyd yi istemiyor, Işıd'ı istemiyor, Öso yu istemiyor..

İran; Suriye'nin mevcut durumundan memnun. Silah ve mazot ticareti yeterince memnun ediyor. Aklanamayan para Altınla takasa girince İran bu işten en çok karlı çıkan ülke. Onun için İran da karışıklığın devamından yana..

Irak; Zamanında Amerikan müdahalesi ile bölünen Irak da 2 başlı bir devlet var. Bir tarafta Barzani ve ailesi, diğer tarafta Iraklılar. Barış getiren ! Amerikalı Sam amcalar Irak'ı parçalara ayırdılar. Ne hikmet ise Işıd da buradan türedi.

Israil: Kenarda peşin satan bakkal misali keyfi yerinde. “kırın bir birinizi”edasıyla oturduğu yerden hayatın tadını çıkarıyor

Filistin; Olanı biteni büyük bir korkuyla izleyen Filistin Halkı ise hep bir ağızdan bağırıyor “Ne oluyor heyy biz buradayız”

Şimdi değerlendirme zamanı; Türkiye PYD yi istemiyor, Işıdıda istemiyor, Esadı da istemiyor, Ama Amerika ile dost. Nato ortağı. Amerika PYD yi destekliyor, Esad a düşman.. PYD Esad'a a katılma kararı aldı şimdi Amerika kimi destekliyor, Türkiye kimi destekliyor,? Iran; Işıdla ticaretini sağır sultan bile biliyor. E malum Türkiye'nin de İranla ticareti var.. İran- Işıd ve Türkiye arasına aracılar da var.. Mazot ver altın al, altını ver gıda al, gıdayı ver ilaç al,..Buraya kadar tamam. Sorular kemirgen sorular çok aslında… Örneğin IŞID silahları nerden alıyor, hangi para birimini kullanıyor? Ele geçirdiği yerde memur maaşlarını bile ödeyen Işıd bu gücü kimden alıyor? Küresel piyasalarda bu kadar yüksek rakamların döndüğü savaş coğrafyasında para pariteleri nasıl oluyor da sabit kalabiliyor? Dolar Türkiye'de neden hızla yükseliyor? Dünyada Akaryakıt düşerken ülkede Neden hızla Fiyat artıyor?
Irak halinden memnun bana dokunmayın, bin yaşayın derdinde, Filistin kan ağlıyor,

Şimdi de düşünme zamanı.. İçinde bulunduğumuz Ortadoğu coğrafyasında dökülen bu kanlardan en çok kim nemalanıyor.? Bu oyunu daha ne kadar izleyeceğiz. Bu oyunun bir büyüğü ya da daha geniş açıdan bakarsak 2000 li yılların başına döndüğümüzde Amerikalı sam amcaların Büyük Ortadoğu Projesi'ni hatırlayanınız var mı? Neyse.. Şimdi ben desem kan dökülmesin yine kötü adam ilan edileceğim.. O yüzden devam.. Malum ülkenin ve malum ülkenin hizmetkarlarının ekmeğine yağ sürene kadar, Ortadoğu ya kan dökmeye devam.. Eee ne de olsa "Ortadoğu'da, ekmek kandan yetişir"…