Devlet tarafından sağlanacak bu destek, sosyal yardımlaşma ve dayanışma kapsamında düzenli olarak yardım alan haneleri kapsayacak.

Para-1Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla düzenli olarak merkezi yardım ve aylık alan haneler, elektrik tüketim desteğinden faydalanabilecekler.

Para 7Devletin sağlayacağı destekle birlikte, 4 milyon haneye elektrik faturası ödeme desteği sunulacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 4 kişilik aileler için aylık 216.82 TL, 5 kişilik ve üzeri aileler için ise 260.19 TL elektrik faturası desteği sağlayacak.

Para 3Destekten faydalanabilecek kişiler arasında şunlar yer alıyor:

  • Düzenli sosyal yardım alanlar
  • 65 yaşını doldurmuş muhtaç kişiler
  • Eşi vefat etmiş kadınlar
  • Muhtar asker aileleri
  • Öksüz ve yetimler
  • Kronik hastalık yardım programından yararlananlar

Para 5Başvuru için özel bir kuruma gitmeye gerek olmayacak. Hak sahipleri, kimlik kartı ve elektrik faturasıyla birlikte PTT şubesine başvuruda bulunabilecekler.

Para 6Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, kiracıların da bu destekten faydalanabileceğini belirtti. Destek miktarı, elektrik tüketimine bağlı olarak değişiklik gösterebilecek.

Para1

Yaz Kurslarında Görev Alacak Öğretmenlere İki Kat Ek Ders Ücreti Yaz Kurslarında Görev Alacak Öğretmenlere İki Kat Ek Ders Ücreti

Bu destekle, sosyal yardıma muhtaç olan vatandaşların elektrik faturalarının ödenmesi konusunda önemli bir adım atılmış olacak, böylece ekonomik olarak zor durumda olan ailelere önemli bir destek sağlanacak.

Para Ceza

Editör: Ertuğrul Salih Çimen