“İndirimli Tatil Aldı, Otelden Geri Çevrildi”
Adana’da bir avukatın tatil planı, rezervasyon yaptığı beş yıldızlı otelin kapısından çevrilmesiyle kabusa dönüştü. Otel yetkilileri tarafından “Kalmanıza izin vermiyoruz” denilerek içeri alınmayan avukat, yasal yollara başvurdu ve açtığı tazminat davasını kazandı.
Rezervasyonu Vardı, İçeri Alınmadı
Avukat, internet üzerinden bir seyahat platformu aracılığıyla indirimli olarak rezervasyon yaptırdığı beş yıldızlı otele giriş yapmak istedi. Ancak otel müdürü, herhangi bir açıklama yapmadan müşteriye kalamayacağını bildirdi. Yaşadığı mağduriyet sonrası konuyu mahkemeye taşıyan avukat, hukuki sürecin ardından haklı bulundu.
Mahkemeden Tazminat Kararı
Mahkeme, otel işletmecisinin gerekçesiz şekilde hizmet vermemesini tüketici haklarına aykırı buldu ve avukat lehine tazminat ödenmesine hükmetti. Karar, benzer şekilde mağduriyet yaşayan tatilciler için emsal oluşturabilecek nitelikte.
Hukuk Zaferi Seyahat Hakları İçin Önemli
Karar, özellikle online rezervasyonlarla tatil planlayan tüketiciler için kritik bir örnek teşkil ediyor. Avukat, “Yasal haklarımı sonuna kadar kullandım. Kimse sebepsiz yere geri çevrilemez” açıklamasında bulundu.