Buluşmada, Osmaniyelilerin yanı sıra Osmaniye'ye sevgi besleyen bürokratlar da hazır bulundu. Şehitler Diyarı Osmaniye ile ilgili duygu ve düşüncelerin paylaşıldığı buluşmada, gönül bağları güçlendi.

Osmaniyeliler Burdur'da Buluştu, Gönül Bağları Güçlendi (10)Birbirinden farklı meslek gruplarından gelen Osmaniyeliler, tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu. Her bir katılımcı, Osmaniye'nin kültürel ve yöresel değerlerini daha yakından tanıtmak adına bir sonraki buluşmada çeşitli etkinliklere yer vereceklerini ifade etti.

Buluşma programı, İŞKUR İl Müdürü Yunus Emre Akalın ve Vali Yardımcısı Yunus Emre Akpınar’ın konuşmasıyla başladı.

Osmaniyeliler Burdur'da Buluştu, Gönül Bağları Güçlendi (8)İŞKUR İl Müdürü Yunus Emre Akalın, kendisini tanıtarak başladı ve akabinde; "3 yıl 2 aydır Burdur'da yaşıyorum. Buraya geldiğimde Milli Eğitim Müdür Yardımcımız buradaydı. Çevremdeki Osmaniyelilerden Sayın Valim göreve başladığında bir WhatsApp grubu kurduk. Bir an önce toplanmak istedik. Ulaşamadığımız kişilere bir an önce ulaşalım istedik. Bugün de burada inşallah bu buluşmamızın ilkini gerçekleştireceğiz. Bundan sonra daha güzel programlar düzenleyeceğimize eminim. Tekrardan hoşgeldiniz" sözlerine yer verdi.

Osmaniyeliler Burdur'da Buluştu, Gönül Bağları Güçlendi (3)Vali Yarımcısı Yunus Emre Akpınar ise; "Uzun bir süredir biz bir araya gelmeyi ümit ediyorduk. Çabalıyorduk, istiyorduk ama bir türlü nasip olmadı kusura bakmayın. Şükranlarımızı sunuyorum. Uzun süredir planlıyorduk biri türlü nasip olmadı bizim programlarımız dolayısı ile. Tabi atandığımız tarihte çok sayıda Osmaniyeli hemşehrilerim bana ziyarete geldi. Teveccüh gösterdiler, şükranlarımı sunuyorum. Onların teveccühleri sayesinde ben Osmaniyeli olduğumu öğrendim. Akabinde biz dedik ki bize bir vefa sorumluluğu, yükümlülüğü doğdu. Biz bir araya getirelim hemşehrilerimizle buluşalım düşüncesiyle hareket ettik.  Tabi aynı zamanda bu yükümlülükle beraber biz hasbihal etmeyi planladık. Naçizane yapacağımız bir şey varsa hemşehrilerimize onlarla beraber gelip arzularına karşılık bulmak anlamında bir çabamız oldu. Ve tabi en önemlisi de birlik bilinciyle bir araya gelip Osmaniyeliler olarak  birlik ruhunu uyandırmak anlamında bir niyetimiz ve düşüncemiz oldu. Malumunuz değerli hemşehrilerim bir kurumun, evlilik hayatımız olsun, devletin, ailenin akrabalığın bütün ilişkilerin yegane varlığı ve devamı birlik ve beraberlikle mümkün olur. Başka türlü hiçbir kurum ayakta kalamaz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Malumunuz Osmaniyemiz, diğer bir ismiyle Uzmaniye, şehitler diyarı, buradan da tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Teşekkür ediyorum. Çok mutlu oldum memnun oldum. Kendimi tanıtayım sizlere, arz edeyim. İsmim Yunus Emre Akpınar malumunuz buraya atandık. Aslen Kayseriliyiz. Kayseri Sarızlıyım, babam matematik öğretmeni, 2005 yılında vefat etti. Sonrasında tabi aile Osmaniye’de. Anne tarafı Toprakkaleli dedem Arnavut göçmeni, Osmaniyeli, babam Avşar Sarızlı o şekilde arz edeyim. Eğitim öğretimi Osmaniye’de tamamladık. Ankara’da okudum. Akabinde 2014 Ankara bitti.  

Osmaniyeliler Burdur'da Buluştu, Gönül Bağları Güçlendi (9)

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler fakültesi, sonrasında 2019 yılında  mesleği sahip ettik. 5 yıl meslekteyiz. Elimizden geldiğince bütün kurumlarda her yerde şunu dile getirmeye çalışıyorum, bunu samimiyle söyleyebilirim. Hem kurum içerisinde birlik ve beraberliği sağlamaya çalışıyorum ve hemşehrilerime de her zaman kapım açık tutuyorum, tutmaya çalışıyorum. Hakikaten çok mutluyum sizlerle beraber olduğum için ve görev almış olduğum yerde de aynı şekilde aynı bilinçle hareket ettim. İnşallah bu bilinç sizlerle bizde de devam eder. Sizlerle beraber de bu bilinç de inşallah başka beldelere bölgelere yayılır, devam eder. Teşekkür ediyorum. Çok sağ olun, memnun oldum." ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından buluşmaya katılan Osmaniyeliler, kendilerini tanıtarak, sohbet ettiler. Akabinde İŞKUR İl Müdürü Yunus Emre Akalın, Osmaniyeli kadınlara ve kız çocuklarına çiçek takdiminde bulundu. Buluşma programı toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Buluşmanın sonunda, Osmaniyeliler Burdur'da yaşadıkları süre zarfında birbirlerine destek olma sözü vererek, güzel bir gün geçirdiler. Bu tür etkinliklerin devamının geleceği belirtilerek, gönül birlikteliği sürdürülmek isteniyor.

Buluşmaya  Burdur Vali Yardımcısı  Yunus Emre Akpınar başkanlığında, Burdur Vali Yardımcısı Yasin Özcan, Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Emre Akalın, Burdur İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Salim Oğuz, önceki dönem İl Sağlık Müdürü Sayın Sırrı Şenbayram, Burdur Türk Kızılay Şube Başkanı Sayın Murat kuş ayrıca Osmaniye’ye gönül vermiş ve aslen Kırşeherli olan Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, aslen Burdurlu olan fakat Osmaniye’ye gönül vermiş Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan ve Burdur’da yaşayan aslen Osmaniyeli olan yediden yetmişe bir çok kişinin katılımı ile bir araya geldi.

Osmaniyeliler Burdur'da Buluştu, Gönül Bağları Güçlendi (5)

Editör: Resul Özdil