T.C. Osmaniye Valiliği tarafından, genç nesillerin tarih bilinci kazanması ve vatan sevgisinin pekiştirilmesi amacıyla düzenlenen “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” programı, Devlet Bahçeli Fen Lisesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, gaziler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Osmaniye’de “Vatan Ve Kahramanlık Buluşmaları” Coşkusu2Etkinlik, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından başladı. Program kapsamında gaziler, öğrencilerle bir araya gelerek hatıralarını paylaştı, kahramanlık hikâyeleriyle gençlere ilham verdi.

Meteoroloji’den Haftasonu İçin Kritik Uyarı!
Meteoroloji’den Haftasonu İçin Kritik Uyarı!
İçeriği Görüntüle

Osmaniye’de “Vatan Ve Kahramanlık Buluşmaları” Coşkusu3“Bu Vatanı Kahramanlarımıza Borçluyuz”

Programda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, vatanın her karış toprağının şehitlerin ve gazilerin fedakârlıklarıyla kazanıldığını vurguladı. Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Atalarımız, dünyanın en güzel topraklarını vatan yapmış. Vatanımızı korumak, gelecek nesillere teslim etmek hepimizin boyun borcu. Bu kutsal vatanı başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kahraman Şehitlerimize ve Gazilerimize borçluyuz. Onları asla unutmayacağız. Tarihimizi iyi bileceğiz, geleceğimizi de ona göre belirleyeceğiz. Vatan ve bayrak sevginiz hep en yükseklerde olsun.”

Vali Yılmaz’ın sözleri salonda uzun süre alkışlandı.


Osmaniye’de “Vatan Ve Kahramanlık Buluşmaları” Coşkusu4Gazilerden Gençlere: “Bu Bayrak Size Emanet”

Etkinlikte konuşan gaziler, gençlere vatanın değerini ve Türk milletinin kahramanlık tarihini anlattı. Gaziler, yaşadıkları anıları öğrencilerle paylaşarak, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. “Bu bayrak size emanet” diyen gaziler, gençlerin tarihine sahip çıkması gerektiğini vurguladı.


Osmaniye’de “Vatan Ve Kahramanlık Buluşmaları” Coşkusu5Gençlerden Duygusal Anlar

Öğrenciler, gazilerin anlattığı hikâyeler karşısında duygusal anlar yaşadı. Bazı öğrenciler, “Bu tür buluşmalar sayesinde tarihimizi daha iyi anlıyoruz” diyerek etkinliğin kendilerinde milli bilinç oluşturduğunu ifade etti.


Osmaniye’de “Vatan Ve Kahramanlık Buluşmaları” Coşkusu6“Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” Devam Edecek

Osmaniye Valiliği yetkilileri, “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” projesinin farklı okullarda da sürdürüleceğini belirtti. Amaç, her öğrencinin bu bilinçle yetişmesi ve milli ruhun genç nesiller arasında canlı tutulması olarak ifade edildi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, program sonunda gaziler ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Osmaniye’de “Vatan Ve Kahramanlık Buluşmaları” Coşkusu7

Osmaniye’de “Vatan Ve Kahramanlık Buluşmaları” Coşkusu8

Muhabir: Resul Özdil