Derneğin 27. Yıllık Kongresi'nde yapılan konuşmalarda, hava kirliliğinin özellikle solunum sistemi hastalıklarının artmasına ve kalp-damar rahatsızlıklarına neden olduğu vurgulandı.

Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurdan Köktürk, Covid-19 pandemisinden daha fazla ölüme sebep olan hava kirliliğinin, özellikle Osmaniye gibi bölgelerde ciddi bir sağlık sorunu olduğunu belirtti.

Osmaniye'de Hava Kirliliği Ölüme Neden Oluyor Türk Toraks Derneği Uyardı 2

Uzmanından hipertansiyon hastalarına uyarılar Uzmanından hipertansiyon hastalarına uyarılar

Prof. Dr. Köktürk'ün ifadelerine göre, Osmaniye'de havadaki partikül maddelerin yüksek kirliliği, solunum yolu hastalıklarının artmasına ve halk sağlığının tehdit altında olmasına neden oluyor. Özellikle 6 Şubat depreminin ardından yapılan ölçümlerde, depremden etkilenen şehirlerde hava kirliliğinin daha da arttığı gözlemlendi.

Osmaniye ve çevresindeki bölgelerde hava kirliliğinin azaltılması için acil önlemler alınması gerektiği vurgulanan kongrede, hava kirliliğinin sadece solunum sistemi hastalıklarının değil, aynı zamanda kalp-damar hastalıklarının, sinir sistemi hastalıklarının ve kanserin de önemli bir tetikleyicisi olduğu ifade edildi.

Osmaniye'de Hava Kirliliği Ölüme Neden Oluyor Türk Toraks Derneği Uyardı (2)Türk Toraks Derneği'nin uyarılarına göre, Osmaniye'de hava kirliliğinin azaltılması için hızla harekete geçilmesi ve çevresel önlemlerin alınması gerekiyor.

Editör: Resul Özdil