Osmaniye’de 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İl Başkanı Kubilay Güvel, sağlık çalışanlarının toplum için büyük bir fedakârlıkla görev yaptığını belirterek tüm sağlık emekçilerinin Tıp Bayramı’nı kutladı.

Güvel yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının zorlu şartlar altında görev yaptığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Bugün, hayatlarını insan sağlığına adayan sağlık emekçilerimizin emeğini kutladığımız 14 Mart Tıp Bayramı’dır. Ancak bu özel günde sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları da unutmamak gerekiyor.”

Yoğun İş Yüküne Dikkat Çekti

Açıklamada, sağlık çalışanlarının yoğun iş yükü ve uzun mesailer nedeniyle fiziksel ve ruhsal olarak yıprandığı ifade edildi. Ayrıca yetersiz personel ve kaynakların sağlık hizmetinin kalitesini olumsuz etkilediğine dikkat çekildi.

Güvel, hekimler ve sağlık çalışanlarının hak ettikleri maddi ve sosyal destekten yeterince faydalanamadığını da belirtti.

D47C6441 6F0B 4A2B A121 73C6749F05Ba“Sağlık Emekçilerinin Hakları Korunmalı”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak sağlık çalışanlarının haklarının korunması için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade eden Güvel, şu değerlendirmede bulundu:
“Sağlık emekçilerimizin haklarının korunması ve emeklerinin görünür kılınması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Onlara destek olmak hepimizin sorumluluğudur.”

İsrail ordusunun Küresel Sumud Filosu'na saldırısı Antalya'da protesto edildi
İsrail ordusunun Küresel Sumud Filosu'na saldırısı Antalya'da protesto edildi
İçeriği Görüntüle

Açıklamanın sonunda Güvel, bilimin ışığında insan yaşamını savunan ve zor şartlara rağmen toplum sağlığı için çalışan tüm sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Muhabir: Resul Özdil