Düziçi

Osmaniye ile Kardeş Şehir Olmaya Karar Verdik

Abone Ol

Osmaniye ile Kardeş Şehir Olmaya Karar Verdik

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Düziçi ilçesine ve köylerine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette kooperatifin önemini, çiftçiliği geliştirmek için elinden geleni yapacaklarını bu bağlamda yem dağıtımına devam edeceklerini belirtti.

Soyer Düziçi Asma altı çay bahçesinde gazeteci Ersin Şimşek ve halkla bir süre sohbet ettikten sonra Gökçayır köyüne ziyaret gerçekleştirdi.

tunç soyer ersin şimşek

Gökçayır Kalkınma Kooperatifinde

  • Halı Dokuma Tezgâhı
  • Süt Toplama Merkezi
  • Marangoz atölyelerini

inceleyerek, geçmişte yapılan çalışmaları ve kuruluşu hakkında bilgi aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sabır gazetesine yaptığı açıklamada, “Depremden sonra dört şehrimizde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin birimlerini kurmaya başladık. Hatay'da Adıyaman'da Maraş'ta ve Osmaniye'de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin birimlerini toplayıp getirdik. Bu dört şehirde de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin adeta gölgelerini kurduk. Neden? Çünkü bu şehirlerde, depremzede vatandaşlarımız belediye hizmetlerinden mahrum kalıyorlar.

Yaşadıkları şehirlerdeki belediyeler onlara hizmet götürmekte zorlanıyor diye düşündüğümüz için. Hiç olmazsa yerel yönetim olarak biz belediyelerin eksiklerini, gediklerini tamamlayalım.

Vatandaşlarımız bir belediyeden almak istediği hizmeti İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin birimlerinden alabilsin diye. Daha sonra da bu hizmetler devam ederken Osmaniye'yle bir kardeş şehir ilişkisi kurmaya karar verdik.

tunç soyer gökçayır

Sebebi de Osmaniye'yle İzmir'i sadece deprem anındaki yaraları sarmak için değil, daha sonrasında da ekonominin yeniden inşasında, binaların yeniden inşasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tecrübesini, deneyimini biriktirdiklerini Osmaniyeli vatandaşlarımızla buluşturalım istedik.” İfadelerini kullandı.

Soyer, Gökçayır köyü’nün ardından Gümüş köyü ve Karagedik köyüne ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Soyer’e ziyaretleri sırasında Chp Osmaniye İl Başkanı Şükret Çaylı, Chp Düziçi İlçe Başkanı Mustafa Şen, Chp Osmaniye Milletvekili A. Adayları Mahmut Yaş ve Mehmet Orhun Döğüşcü eşlik etti. Haber: Sabır gazetesi / Ersin Şimşek .