Antalya’nın Manavgat ilçesinde yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet, irtikap, haksız kazanç ve zimmet iddialarına yönelik kapsamlı soruşturmada, Manavgat Belediyesi’nde görevli birçok ismin yanı sıra Belediye Başkanı Kara da gözaltına alınmıştı.

Bugün Manavgat Adliyesi’ne sevk edilen Niyazi Nefi Kara, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmanın kapsamının genişletileceği ve başka gözaltıların da olabileceği ifade ediliyor.

Savcılıktan alınan bilgiye göre, operasyonun belediyede uzun süredir sürdüğü iddia edilen usulsüzlük iddialarına dayandığı, çok sayıda belge ve dijital materyale el konulduğu bildirildi.

Soruşturma Derinleştiriliyor

Manavgat Belediyesi’nde yürütülen bu kapsamlı operasyon, sadece kentte değil, Antalya genelinde de yankı uyandırdı. İlgili kurumlar, kamuoyunu bilgilendirmek adına yakın zamanda detaylı bir açıklama yapacak.

Muhabir: Resul Özdil