Ocak ayında yapılan zamla birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL seviyesine yükseldi.

Para-4Ayrıca, milyonlarca emeklinin merak ettiği bayram ikramiyesi zammı da belli oldu. Geçen yıl 2 bin TL olan bayram ikramiyeleri, %50 zamla 3 bin TL’ye çıkarıldı.

Para-2Emeklilerin maaşlarındaki erimeye çözüm bulunması talebi artarken, Nisan ayında Meclis’te emeklilerle ilgili bir çalışma yapılması bekleniyor.

Para-1Ak Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Nisan ayında Meclis’in açılmasıyla birlikte emeklilerle ilgili yapılan düzenlemelerin öncelikli olacağını belirtti.

Ankara’da konut satışları yüzde 40 oranında düştü Ankara’da konut satışları yüzde 40 oranında düştü

Para 7Bu düzenlemeler, emeklilerin gelirlerini artıracak tedbirler içerecek ve 7 başlık altında incelenecek. Maaş düzenlemesi, fatura desteği, ulaşım ve tatil desteği gibi konular ele alınacak.

Para 23ÜCRETSİZ HİZMETLER SUNULACAK

Bu destekler kapsamında, bankalarla yapılan ortak çalışmalarla emeklilere kolaylık sağlanacak. Para 3Bankalarla imzalanan protokoller sayesinde emeklilere bankacılık hizmetlerinde ayrıcalıklar sunulacak.

Para 5Kamu ve özel bankalar, emeklilere kredi erişimi, düşük faiz fırsatları, ücretsiz bankacılık hizmetleri ve artırılmış promosyon miktarları gibi konularda destek sağlamak üzere çalışacak.

Para

Editör: Ertuğrul Salih Çimen