Bakan Şimşek, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin yaptığı kart açıklamasını alıntılayarak, tartışmalara son noktayı koydu.

Yurtiçi Kargo "en itibarlı iş ortağı" seçildi Yurtiçi Kargo "en itibarlı iş ortağı" seçildi

Kredi Kartı (1)-1Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada kamuoyunda dolaşan ve taksitlerin kaldırıldığı yönündeki haberleri yalanladı ve seçim sonrası dönemde kurala dayalı ve öngörülebilir politikaların aynen devam edeceğini belirtti.

Kredi Kartı (1)Ayrıca, Bakan Şimşek sosyal medya üzerinden vatandaşlara seslenerek, kendilerinden duyulmayan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Kredi Kartı (2)Piyasalarda güvensizlik oluşturacak kasıtlı haberlerin yayıldığını ifade eden Şimşek, kurala dayalı politikalarının seçim sonrası dönemde de devam edeceğini vurguladı.

Kredi Kartı (3)

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kredi kartına taksit düzenlemesine ilişkin resmi bir adımın bulunmadığı belirtildi.

Kredi Kartı (2)-1 Doğru olmayan bilgilerin piyasanın işleyişini bozabileceği ve spekülatif açıklamalardan kaçınılması gerektiği vurgulandı.

Kredi Kartı (3)-1Böylelikle, kredi kartı taksitlerine ilişkin netlik kazanan açıklamalar, vatandaşlar arasındaki belirsizliği giderdi.

Editör: Resul Özdil